Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС пресингує на експертизу ДНК

Вівторок, 2 січня 2001, 14:46
30 грудня близько 21.00 в квартиру Світлани Кармелюк, судмедексперта Головного бюро судово-медичної експертизи Міністерства охорони здоров'я, увійшли заступник начальника Мінського райвідділу МВС Києва та ще один міліціонер. Вони вимагали повернути отриманий експертом місяць тому закордонний паспорт. Візит представників МВС залишився б непоміченим для громадськості, якби не той факт, що Світлана Кармелюк проводить генотипоскопічну експретизу у справі Гонгадзе. Простіше кажучи, "ту саму" експертизу ДНК.

"Спроба заволодіти закордонним паспортом супроводжувалася з боку міліціонерів застосуванням сили", - повідомив Інтерфакс-Україна Сергій Головатий, секретар слідчої комісії Верховної Ради. Тільки завдяки втручанню присутньої при цьому сестри судмедексперта, міліціонерам "не вдалося вирвати паспорт з рук". На шум збіглися сусіди, і міліціонерам довелося залишити квартиру, заявив Головатий.

За неперевіреним даними депутата, щодо Світлани Кармелюк вже порушено або буде порушено кримінальну справу "за опір працівникам міліції". "Те, що сталося 30 грудня, є ні чим іншим, як спробою тиску на Кармелюк з боку працівників міліції з метою примусити її дати "необхідний результат" в справі експертизи", - вважає Головатий. Крім цього, спроба вилучення закордонного паспорта мала "перешкодити можливому виїзду і тимчасовому залученню Світлани Кармелюк як експерта для огляду результатів генотипоскопічної експертизи матеріалів, переданих парламентською слідчою комісією до Німеччини".

Зі слів депутата, він телефоном запросив Світлану Кармелюк на чергове засідання тимчасової слідчої комісії в січні. Як заявив Головатий, судмедексперт "знаходиться в стані страху і залякування". Тому "парламентська слідча комісія і Генеральна прокуратура України мають негайно з'ясувати всі обставини справи, дати належну правову оцінку діям міліції і захистити Кармелюк від тиску при здійсненні нею експертних функцій".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування