Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Або Омельченко демократ, або в мерії закінчилися дошки

Четвер, 1 лютого 2001, 21:00
Київський мер Омельченко дав зрозуміти, що не заперечує проти наметового містечка на куті Хрещатика і Городецького. З його загадкових реплік виходить, що огорожею це місце захищати не будуть. Головне, щоб антикучмісти з регіонів не турбували "внутрішнє життя столиці", розказав міський голова на прес-конференції.

Цікаву позицію мер займає відносно акцій, що очікуються у Києві за участі протестуючих з областей. "Омельченко вважає законним і конституційним право кожного громадянина України або групи представників якої-небудь політичної або громадської організації приїхати до Києва", - повідомляє Інтерфакс-Україна. Звідки зрозуміло, що перешкоджати появі в місті "представників якої-небудь політичної або громадської організації" і встановлювати на в'їзді до столиці face control мер не збирається.

Але цьому не бувати, бо мер Києва - демократ. "Вони їдуть сюди, щоб знайти правду і захист з різних регіонів з різними настроями і політичними поглядами, і жителі столиці мають сприймати це нормально, виходячи з норм Конституції". Разом з тим, підкреслив Омельченко, ці люди повинні виконувати внутрішній розпорядок столиці, затверджений Київрадою, зокрема, - "не заважати працювати, не перешкоджати руху транспорту".

Є в мера толерантна думка і щодо наметового містечка: "Поставили декілька наметів на куті Хрещатика - там ніхто не встановлює огорожу, оскільки він там не передбачений. Там, де вони не заважають - будь ласка". Правда, у тих, що відповідають за благоустрій міста чиновників мерії, які регулярно з'являються на куті двох центральних вулиць, інша думка з цього приводу.

На прес-конференції у Омельченко були готові відповіді на всі обвинувачення учасників акції "Україна без Кучми". Так, міський голова вважає "надуманими і несправедливими" обвинувачення в тому, що огороження навколо Майдана Незалежності встановлено для того, щоб перешкодити проведенню акції "Україна без Кучми". Як сказав мер, за реконструкцію центральної площі мали б взятися ще в жовтні - тобто ще до касетного скандалу. Однак почати роботи в строк перешкодила невизначеність з проектом монумента.

Що стосується протилежного боку Майдана, то там будуть розкопки Лядських (Печерських) воріт, які розташовані в районі фонтану. Якщо їх знайдуть, то накриють прозорим куполом. Крім того, будуть міняти конструкцію фонтану і навіть фігуру Архистратіга Михайла - на більш відповідний образ заступника і захисника столиці. Ця колона була споруджена попередником і опонентом мера Косаківським.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...