Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада готує арешти і провокації
В АП це заперечують

Понеділок, 5 лютого 2001, 11:46
Судячи по всьому, влада дійсно готова до рішучих дій проти колишнього віце-прем'єра Юлії Тимошенко. Інакше, коли було таке можливо - скликати у суботу прес-конференцію для того, щоб оголосити про її причетність до відмиття величезної суми грошей?.

Влада поспішає. Деякі подробиці плану дій проти Тимошенко і її соратників стали відомі "Батьківщині" з надійних джерел - проти них готуються "безпрецедентні репресії та каральні акції. Зокрема, найближчим часом будуть проведені обшуки в центральних та регіональних партійних офісах, офісі корпорації "Єдині енергетичні системи України", тощо Владою готуються затримання та арешти всіх, хто політично пов'язаний з Юлією Тимошенко", - говориться в екстреному повідомленні прес-служби партії.

За отриманим даними, " за вказівкою з адміністрації президента, правоохоронні органи отримали наказ на проведення брудної провокації з метою затримання та арешту" Олександра Турчинова.

На думку соратників Тімошенко, влада розраховує " напередодні масових всенародних акцій протесту, прагне відволікти увагу громадськості від резонансних справ, пов'язаних з причетністю режиму до тяжких злочинів та "відтінити" Всеукраїнську акцію протесту новими тяжкими злочинами, залякати парламентарів та політичних лідерів опозиції".

Партія "Батьківщина" заявляє, що "не скориться режиму і продовжить діяти ефективно як демократична безкомпромісна опозиція. Участь партійних організацій "Батьківщини" в акціях протесту, спрямованих проти злочинців, наділених владними мандатами, гарантована і має незворотний характер".

Тим часом реакція адміністрації президента не забарилася. Припущення щодо розробки в адміністрації президента України якогось плану дій, направленого проти одного з лідерів партії "Батьківщина" Олександра Турчинова, не відповідає дійсності. Таку заяву преса-секретаря президента Олександра Мартиненка передає агентство Інтерфакс-Україна.
По-перше, це не можливо, тому що такого просто не може бути - депутата не можна без згоди парламенту ані арештувати, ані піддати іншим діям, які б обмежували його права.

"Зайве навіть казати про те, що адміністрація президента не керує правоохоронними органами і ніколи не давала і не буде давати розпоряджень, що стосуються яких-небудь репресій проти народних депутатів України", - заявив Мартиненко.

Однак він нічого не згадав про наміри того, хто має право безпосередньо давати вказівки силовикам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...