Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Политичне "олив'є" Армії порятунку України

Понеділок, 5 лютого 2001, 19:25
Надворі 2001 рік. Антикучмісти захопили танки і поїхали на Банкову. У Верховної Раді відкрили студію звукозапису, куди кожний бажаючий може прийти з чистою касетою й одержати свою копію розмов у кабінеті "гаранта". У країні правлять екстремісти - столиця переїжджає в Харків, ближче до Кушнарьова. Подібні монстри самонавіювання призводять до реінкарнації "Наш вибір - Леонід Кучма".

У понеділок актив Кучми в Жовтневому палаці Києва присягнув "гаранту". Захисників у нього назбиралося багато - 31 партія і 142 громадських організацій. Blue chips - СДПУ(о), "Демсоюз", "Трудова Україна", НДП, Партія регіонального відродження - трудова солідарність України. З неназваних - партії екс-перших віце-прем'єрів Кінаха та Голубченка, у президії - "символи нації" Патон і Кравчук. Патронат забезпечує "Нова Україна" на чолі з Кушнарьовим. Захистити Леоніда Даниловича, судячи з повідомлення Інтерфакс-Україна, захотіла навіть Селянска партія, активіст якої Олександр Ткаченко на виборах президента відстоював "трохи" іншу позицію.

Без агресивних дебатів дві сотні організацій об'єдналися в Асамблею політичних і громадських організацій України, яка присвятить себе меті "не допустити екстремізму і радикальних протиправних дій із боку будь-яких політичних сил". Боронити батьківщину від цього лиха Асамблея буде сама і закликаючи до рішучих дій "гаранта".

Новостворена організація "бере на себе зобов'язання забезпечити дієздатність Верховної Ради", щоб та нарешті зайнялася реформами та імплементацією, а "не перетворювала вищий законодавчий орган у засіб тиражування сфальсифікованного компроматного бруду й виправдання незаконних способів політичного реваншу".

Від Кучми підшефні зажадали "негайно і рішуче прийняти всіх передбачених законом заходів для збереження конституційного ладу, стабілізації політичної ситуації, недопущення суспільного протистояння і силового варіанта розвитку подій".

Що стосується суті сказаного, то: під загрозою "ознаки нової економіки" України (Кушнарьов), час "сказати "ні" деструктивним силам, мета яких завоювання влади, а не інтереси України" (віце-прем'єр із Ліберальної партії Жулинський), "Верховна Рада має саморозпуститися, якщо буде працювати так, як наприкінці попередньої сесії" (київський мер, голова асоціації міст України Омельченко). Лідер "Трудової України" Тігіпко виступив з ексклюзивним сценарієм - врятує тільки коаліційний уряд. "Подобається вам або ні, але в квітні він буде". Ідея відразу знайшла опонента - на думку Пустовойтенка, зараз такому варіанту не сприяє клімат. "Спочатку необхідно створити політичну коаліцію, що буде мати більшість у парламенті, а також прийняти закон про Кабінет міністрів".

Але в головному прокучмісти були одноголосні - вони вирішили не обмежувати Асамлеєю масові збори на захист "гаранта", і тому організують постійно діючий "круглий стіл", а також "всеукраїнський форум демократичних сил".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування