Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучму привітали з Нью-Йорка. І привітають ще

Понеділок, 19 березня 2001, 22:15
Щорічний звіт "Атаки на пресу" Комітету із захисту журналістів зафіксував 24 вбивства журналістів у світ протягом 2000 року. В Європі з них – 5. Три в Росії, одне в Іспанії та одне в Україні.

Презентована у Нью-Йорку доповідь на 550 сторінок також відзначає три країни, в яких професія журналіста є найнебезпечнішою – Колумбія, Росія та Сьєрра-Леоне, де загинуло по три журналісти при виконані службових обов’язків.

Звіт про Україну більшою мірою присвячений вбивству Георгія Гонгадзе, який, у визначенні CPJ, "був одним із першовідкривачів серед українських журналістів, оскільки обрав для своїх публікацій інтернет". "Оскільки "Українська правда" не залежала від постачання паперу і друкарень, які є об'єктом урядового контролю чи впливу, урядовці пана Кучми не могли так просто втрутитися у її поширення. Але, подібно до інших репортерів, які займаються власними розслідуваннями в Україні, Гонгадзе неодноразово стикався з тиском і залякуванням", - цитує звіт CPJ українська служба Бі-бі-сі.

Також доповідь про Україну згадує залякування видавця англомовної газети "Kyiv Post" Джеда Сандена, цензурування газети "Сільські вісті", напад на журналістку черкаського тижневика "Антена" Валентину Васильченко, та непідтверджені мотиви убивства Юрія Мазура, редактора одеської газети "Юг".

У доповіді також згадуються факти тиску на київські видання "Товариш", "Eastern Economist" і львівський "Експрес".

Але головний бенефіс Кучми заплановано на початок травня, коли CPJ оприлюднить список 10 ворогів преси.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...