Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коментар: Литвин жаліє Долганова. А Бродський ненавидить

Понеділок, 2 квітня 2001, 15:13
Глава адміністрації президента здивований тією лавиною критики, яка іде на адресу президента НТКУ Вадима Долганова. Відповідаючи на питання журналістів на зустрічі з представниками регіональних ЗМІ, він сказав, що здивований відсутністю солідарності журналістів у цьому конкретному питанні. На його думку, якби ця критика йшла на адресу іншого журналіста, то вже давно піднявся б галас. А "коли почали топтати Долганова, то мало хто його захистив", - жалівся Литвин. Долганов, як журналіст державного ТБ, впевнений він, також має право на власну думку.

Долганова можна критикувати, на думку глави АП, але тільки "предметно". Він підкреслив, що якщо є якісь фінансові порушення "то давайте розглядати це", "говорити предметно".

Сам Володимир Литвин дізнався про подання прем'єр-міністра Віктора Ющенка щодо звільнення Долганова з повідомлення інформаційного агентства. Коли він буде "сьогодні на доповіді у президента" (в понеділок) спитає у Кучми, чи було таке подання.

Лідер партії "Яблуко" Михайло Бродський настільки рішуче хоче безробіття Долганова, що висловився за силовий варіант. Якщо Кучма не звільнить шефа НТКУ, то партія "захопить завтра студію Національної телекомпанії". "Я особисто буду очолювати це, і ми будемо жити в студії, поки Долганов не залишить її", - заявив Бродський на погоджувальному раді фракцій в понеділок.

До таких кроків його штовхнув ефір в неділю. "Те, що відбувалося учора в програмі 7 днів", не входить в рамки людського сприйняття".

А бюджетний комітет Верховної Ради збирається звернутися до генеральної прокуратури в зв'язку з "грубим порушенням" діяльності Національної телекомпанії в частині висвітлення роботи парламенту. Про це повідомив перший заступник голови бюджетного комітету парламенту Євген Жовтяк з фракції УНР також на погоджувальній раді фракцій.

Інший депутат від Руху Костенка Валерій Асадчев вважає, що в 2001 році УТ-1 "фінансується незаконно". З його слів, в держбюджеті на поточний рік уперше не передбачено фінансування УТ-1.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування