Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Центрвиборчком готовий до референдуму. Але представлення антикучмістів поки не вивчав

Четвер, 10 травня 2001, 14:07
Центральна виборча комісія ще не приступала до вивчення документів, внесених ініціаторами референдуму про недовіру Кучмі, і зробить це тільки після свят.

Документи на реєстрацію першої ініціативної групи з Черкас були подані до ЦВК за 10 хвилин до закінчення робочого дня в останній робочий день перед святами, 8 травня, сказав в четвер на семінарі "Роль Конституційного суду в державі і суспільстві" голова ЦВК Михайло Рябець. З його слів, з документами він не встиг ще ознайомитися.

Тепер Центрвиборчком приступить до "серйозного і детального" розгляду цих документів після свят, 14 травня. Рябець підкреслив, що наявність 5 неробочих днів не вплине на терміни розгляду цих документів, оскільки, згідно із законодавством, ЦВК повинен розглянути документи і ухвалити рішення не пізніше, ніж через 15 днів.

А поки ж, до прийняття рішення ЦВК, особливо зазначив Рябець, щодо цих документах ніхто з членів Центрвиборчкому і він сам "не будуть давати жодних коментарів".

Рябець тільки заявив, що сьогодні існує достатня нормативно-правова база для проведення всеукраїнського референдуму – закони "Про всеукраїнський і місцевий референдуми", "Про Центральну виборчу комісію", а також рішення Конституційного суду від 27 березня 2000 року з питання про всеукраїнський референдум.

Друга площина, яка, зі слів голови ЦВК, регулює процедуру проведення референдуму – наскільки питання, що виносяться, відповідають вимогам Конституції.

Відповідаючи на питання журналістів, чи буде Центрвиборчком подавати представлення в Конституційний суд про відповідність Конституції питань, що виносяться на референдум антикучмістами, керівник ЦВК повідомив, що робоча група буде пропонувати варіанти розв'язання цього питання. "Як можна сьогодні говорити, чи буде ЦВК звертатися до Конституційного суду, якщо ці документи ще ніхто не вивчав", - сказав Рябець.

Голова Конституційного суду Віктор Скомороха, відповідаючи на питання журналістів, зазначив, що відповіді на всі питання про законність всеукраїнського референдуму "необхідно шукати в Конституції" і рішенні КС від 27 березня 2000 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування