Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Блер написав Кучмі
Через відставку Ющенка

Середа, 2 травня 2001, 17:00
На відміну від вітчизняних магнатів і "олігархів", які в звільненні Ющенка "бачать звичайну для Європи практику зміни уряду" (проголошено Дмитром Табачником), на самому євроконтиненті події в Україні сприймають не так просто. Інакше з якого такого щастя прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер писав би листа Кучмі?

Блер фактично закликав Кучму не помилитися з призначенням наступного прем'єра. Глава уряду Великобританії повідомив Кучмі про свої надії на те, що той виступить "гарантом прихильності курсу реформ нового керівництва українського уряду". Саме цей курс був визначений Кучмою на початку другого терміну перебування на президентському посту, нагадав Блер.

Час, коли на чолі уряду стояв Ющенко, на Даунінг-стрит, 10 згадують найкращими словами. Британський прем'єр написав Кучмі, що задоволений "помітними позитивними змінами в економіці України". Згідно з повідомленням українського МЗС, Блер назвав причини, завдяки яким країна домоглася цих результатів: досягнуте це було завдяки прихильності Кучми курсу реформ, а також довірі, наданій ним екс-прем'єру Ющенку.

Особливо Блер відмітив "поліпшення макроекономічних показників, формування сприятливого інвестиційного клімату, який, в свою чергу, створює передумови для співпраці з Міжнародним валютним фондом й іншими зарубіжними інвесторами".

Британський прем'єр сказав також, що вітає європейський вибір України і її прагнення інтегруватися в європейські структури. Блер зазначив, що Великобританія разом з іншими партнерами по Європейському Союзу буде продовжувати надавати допомогу процесу реформ в Україні.

Читайте також про реакцію офіційних західних осіб на відставку Ющенка:

США сподіваються співпрацювати з новим урядом

"Реформи" і "Ющенко" у Німеччині були синонімами

ЄС офіційно "занепокоївся" через відставку Ющенка

У Європі сумують за Ющенком

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування