Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На референдум планується винести два питання

Четвер, 3 травня 2001, 14:18
У четвер зранку в приміщенні партії "Батьківщина" відбулись збори громадян, які ініціювали проведення всеукраїнського референдуму. На референдум пропонується винести два питання.

Перше звучить так: "Чи Ви згодні з тим, що за те, що сталося з Україною та її народом за всі роки правління президента Л.Д. Кучми (катастрофічне руйнування економіки, різке погіршення добробуту народу, зростання злочинності і корупції, падіння авторитету України в світі, масові порушення прав громадян та інше), він повинен в знак каяття сам добровільно подати у відставку та проголосити заяву про неї відповідно до статей 108 та 109 Конституції України".

Друге питання стосується змін системи влади в Україні і сформульовано таким чином: "Чи Ви згодні з тим, що в Україні внаслідок правління Л.Д. Кучми утвердився авторитарний, антидемократичний владний режим і тому потрібно, після відставки нинішнього президента, встановити європейську модель організації влади, за якої народ, через обраних ним своїх представників, бере участь у формуванні Кабінету міністрів України та здійснює контроль за його діяльністю".

Згідно з українським законодавством протягом сьогоднішнього дня ініціатори референдуму мають віддати документу до Київської міськради, а та протягом 10 днів має перевірити дані громадян ініціаторів референдуму та передати документи до Центрвиборчкому. ЦВК протягом 10 днів приймає рішення щодо проведення референдуму. Референдум оголошує президент.

Для того, щоб установчі збори відбулись необхідна присутність 200 чоловік. Як передає кореспондент УП, на збори до офісу "Батьківщини" зібралася 401 людина.

УП

Читайте також:

Антикучмісти тепер займуться Центрвиборчкомом

Ще 263 дні - і Кучмі скажуть "ні"

Соціалісти хочуть винести на референдум три питання

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування