Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більше референдумів, хороших і різних!

П'ятниця, 4 травня 2001, 13:30
Народний Рух України за єдність, який очолює Богдан Бойко, збирається провести альтернативний референдум з питань організації влади в країні. Президія Центрального проводу НРУ(є) ухвалила рішення про створення ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму з народній ініціативи, альтернативного "ініціативі кримінально-більшовистських кланів".

Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на секретаріат партії, таке рішення ухвалене, "виходячи з існування реальної загрози з боку кримінально-більшовистських сил збереженню державної незалежності України шляхом ліквідації інституту президентства в державі і перетворення України на комуно-радянського сателіта Москви".

Для винесення на референдум пропонуються такі питання.

Перший: "Чи підтримуєте Ви конституційну заборону в Україні обиратися до Верховної Ради України і займати посади в центральних органах виконавчої влади, а також в представницьких і виконавчих органах влади в регіонах осіб, які не можуть або не хочуть підтвердити законність походження свого майна, прибутків і витрат, а також для осіб засуджених, або щодо яких за рішенням суду порушені карні справи за здійснення особливо тяжких економічних злочинів проти держави або її громадян?".

Другий: "Чи хочете Ви, щоб Україна стала сильною президентською республікою зі встановленням порядку і законності, забезпеченням людей працею та соціальним захистом? Чи підтверджуєте Ви у зв'язку з цим скасування у Конституції України права Верховної Ради України на надання згоди президенту на призначення прем'єр-міністра держави?".

Третій: "Чи надаєте Ви право президенту своїм указом вносити зміни до Конституції України на підставі рішень Всеукраїнського референдуму, якщо його законність визнає Конституційний суд, а результати оприлюднила Центральна виборча комісія?".

Президія партії має намір створити широку коаліцію сил на підтримку проведення альтернативного референдуму, і створити у Києві штаб з проведення такого референдуму із запрошенням до роботи в ньому представників державницьких і демократичних партій, що поділяють ідею референдуму.

Глава НРУ(є), народний депутат Богдан Бойко заявляє, що ініціатива проведення альтернативного референдуму викликана "новими спробами кримінально-більшовистських структур порушити стабільність в Україні і повести її по молдавському шляху". За його словами, референдум, ініційований "кримінальним кланом Тимошенко-Пинзеника, має на меті "поставити під сумнів легітимність влади" в Україні в очах народу і зарубіжної громадськості та "уникнути кримінальної відповідальності".

"Ні у кого не викликає сумнівів більшовистське обличчя структури Мороза, і ні у кого не викликає сумнівів кримінальне забарвлення структур, що входять у "Батьківщину" та "Реформи і порядок", - заявив депутат.

За словами народного депутата, необхідно запропонувати народу іншу альтернативу - витіснення з владних структур злочинних елементів. При цьому Богдан Бойко заявив, що Україні необхідна сильна президентська республіка і сильна виконавча влада, яку повинен очолити глава держави.

Народний депутат вважає, що альтернативний референдум краще за все провести одночасно з парламентськими виборами 2002 року. Бойко впевнений в тому, що НРУ(є) зможе зібрати необхідну кількість підписів для його ініціювання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування