Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа Гонгадзе: відповідь породжує нові запитання

Вівторок, 8 травня 2001, 20:52
"Мій прогноз – якщо не відома причина смерті, немає і реальних перспектив розслідування справи", - вважає Андрій Федур, адвокат Лесі Гонгадзе. Після оприлюднення результатів експертизи головне, що цікавить зараз Андрія Федура – чому сталося, що таке дослідження не почали проводити "на наступний день після того, як знайшли тіло". "Чому знущалися над матір'ю? Чому вперше в історії України – у нас більше не було таких випадків – її визнали потерпілою через суд? Чому слідчий визнав дружину Мирославу потерпілою, а потім заступник генпрокурора Баганець відмовив їй у цьому? "Немає підстав вважати потерпілою" – так звучить формулювання!.

Результати ідентифікації тіла, проведеної експертами ФБР та Міністерства оборони США, представникам потерпілих повідомив перший заступник генпрокурора Микола Гарник. Його, за словами адвоката, наказом генпрокурора призначено здійснювати нагляд за справою Гонгадзе. Чи буде він це робити на постійній основі, чи поки не повернеться Баганець, Андрій Федур наразі не знає.

До Генпрокуратуратури у вівторок удень були запрошені адвокати Лесі Гонгазе Андрій Федур та Мирослави Гонгадзе Валентина Міненко. Мама Георгія зараз знаходиться в Києві, але на цю процедуру не змогла прийти. "Через всі ці події їй постійно викликають швидку", - повідомив Андрій Федур в інтерв'ю УП.

Підтвердження приналежності тіла Георгію, на думку адвоката, є "по суті ніщо у порівнянні з тим, що треба ще зробити". Причину смерті, за припущенням Федура, можна буде встановити, якщо буде знайдено голову. "Станом на 26 квітня, коли американці відбирали зразки, рештки тіла були в такому стані, що дати висновок про причину смерті було неможливо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...