Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламент вимагає покарати осіб, які далі Єльцову матеріали на Деркача

П'ятниця, 6 липня 2001, 13:39
Парламент удруге за останні чотири дні ухвалив постанову за фактом публікації в інтернеті на сайті "Україна кримінальна" матеріалів про бізнес-діяльність Деркачів і Рабиновича. Депутати підтримали запит генпрокурору Потебеньку і голові СБУ Радченку, в якому пропонують розслідувати "неналежне виконання посадовими особами службових обов'язків, що привело до розголошування державної таємниці". Верховна Рада також просить притягнути "винних осіб до встановленої законом відповідальності".

Даний запит, підтриманий Верховною Радою, був направлений позафракційними депутатами, членами об'єднання "антимафія" Григорієм Омельченком і Анатолієм Єрмаком.

Як говориться в запиті, в матеріалі сайту "Україна кримінальна" під назвою "З життя Деркачів" інформація підтверджена документальними доказами (документами під грифом "абсолютно секретно", "конфіденційно", "особисто").

На думку депутатів, інформація, розміщена на сайті "Україна кримінальна", може бути віднесена до державної таємниці. Однак це можуть встановити тільки експерти на основі закону про державну таємницю. Депутати також зазначають, що згідно із законом, не може бути віднесена до держтаємниці інформація про характеристику стану правопорядку, про неправомірні дії державних органів, органів місцевого самоврядування і посадових осіб.

Аналіз документів, розміщених на сайті "Україна кримінальна", зазначають депутати, показує, що до них мали доступ або користувалися ними посадові особи Ради нацбезпеки, СБУ, Головного управління розвідки Міністерства оборони, МВС.

На думку депутатів, поява цих документів в ЗМІ стала можливою внаслідок неналежного виконання посадовими особами цих відомств своїх службових обов'язків або недбалості, що є основою для порушення кримінальної справи.

Депутати також просять керівників Генпрокуратури і СБУ взяти хід розслідування під особистий контроль і вжити заходів по забезпеченню особистої безпеки посадових осіб, що готували ці документи.

Депутати нагадують, що 3 липня парламент направив для розгляду до Генеральної прокуратури і СБУ депутатський запит про порушення кримінальної справи проти Леоніда і Андрія Деркачів, Вадима Рабиновича й інших громадян, розслідування надрукованих в "Україні кримінальній" фактів їх "злочинної діяльності" і притягненні до відповідальності винних.

Читайте також:

СБУ порушила першу справу за публікації в інтернеті. Про екс-шефа СБУ Деркача
Журналіст Єльцов розголосив відомості, "що становлять державну таємницю". Поки що порушено кримінальну справу за цим фактом, тобто Єльцов є свідком. Але сам він не виключає, що може стати звинувачуваним.

Верховна Рада хоче правди про Рабиновича, Леоніда та Андрія Деркачів
Український парламент звернувся з запитом до Генеральної прокуратури та Служби безпеки у справі оприлюднених у пресі звинувачень на адресу колишнього голови СБУ, його сина та ще декількох осіб. У запиті, ініційованому депутатами Гиригорієм Омельченком та Анаталієм Єрмаком, є заклик до порушення карної справи.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...