Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

1 вересня справу Ляшка буде закрито

П'ятниця, 6 липня 2001, 18:04
Київська міська прокуратура заявляє, що з 1 вересня, після набрання чинності нового Карного кодексу, головний редактор газети "Свобода" Олег Ляшко "в будь-якому випадку буде звільнений від покарання, а його справа закрита".

Таке роз'яснення на ім'я генерального секретаря міжнародної організації "Репортери без кордонів" Робера Менара прокуратура направила у відповідь на його звернення про необгрунтованість вердикту суду у справі Ляшка.

Як повідомили агентству Інтерфакс-Україна в прес-групі Київської міськпрокуратури, новий Карний кодекс "декріміналізував" наклеп.

Крім цього, підкреслюють у прокуратурі, Ляшку заборонено займатися не журналістською діяльністю взагалі, а займати організаційно-адміністративні посади в ЗМІ. Не дивлячись на рішення суду, Ляшко зможе продовжувати займати посаду головного редактора газети "Свобода", оскільки вирок не набрав чинності у зв'язку з його оскарженням в Київському міському суді.

7 червня Мінський районний суд Києва засудив головного редактора газети "Свобода" до 2-х років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на 2 роки з позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядних функцій в засобах масової інформації.

Ляшко визнаний винним в тому, що у 1997 році, зловживаючи службовим положенням головного редактора газети "Політика", через засоби масової інформації розповсюдив явно хибні відомості, які ганьблять честь і гідність колишнього виконуючого обов'язки прем'єр-міністра України Василя Дурдинця, начальника УМВС в Одеській області Івана Григоренка і працівника міліції Сиріка.

Керівник "Репортерів без кордонів" Менар вважає, що вирок проти Ляшка за наклеп носить "явно політичний характер".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування