Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відставка Кучми залежатиме від підтвердження інформації про його причетність до торгівлі зброєю

Понеділок, 9 липня 2001, 14:38
Термін повноважень президента України Леоніда Кучми залежить від "характеру парламентських виборів 2002 року", вважає політолог Микола Томенко.

"Якщо вибори будуть відносно демократичними, - вважає Томенко, - швидше за все, серед перших рішень парламенту буде початок процедури імпічменту і, відповідно, рішення про дострокові президентські вибори наприкінці 2002 року. Якщо вибори будуть недемократичними, то можна прогнозувати ухвалення нової редакції Конституції і, як наслідок, можливість обрання Кучми на третій термін до листопаду 2009 року".

Таку думку Томенко висловив на зустрічі з американськими експертами з проблем зовнішньої політики Міжнародного центру в Вашингтоні, відповідаючи на запитання, наскільки реалістичний прогноз про можливу відставку президента у вересні 2001 року.

Як повідомляє Інтерфакс-Україназ посиланням на прес-реліз Міжнародного центру, у зустрічі також взяв участь народний депутат України Олександр Жир. Він зазначив, що вважає нереальною відставку президента восени, хоч і не виключає теоретично можливості такого розвитку подій. "Це буде пов'язане з підтвердженням або спростуванням інформації про причетність Леоніда Кучми до торгівлі зброєю".

Директор Міжнародного центру Ліндсей Меттісон зазначив, що американські експерти зацікавлені не тільки в об'єктивній інформації про ситуацію в Україні, але і в реальній оцінці американської позиції українськими ЗМІ. Як говориться в повідомленні, він висловив здивування "захопленими оцінками" в Україні нещодавньої поїздки до США глави адміністрації президента Володимира Литвина, зазначивши, що в США її вважають невдалою.

Томенко і Жир, які знаходяться в США, проведуть у Вашингтоні зустрічі з рядом американських аналітиків і політичними діячами, що займаються американо-українськими стосунками.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
Усі новини...