Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гепрокуратура відмовила Федуру в наданні охорони в зв'язку з його участю в справі Ґонґадзе

Четвер, 2 серпня 2001, 19:56
Генеральна прокуратура відмовила адвокату Андрію Федуру в забезпеченні безпеки. З цим проханням він звернувся 27 липня в зв'язку з його участю в розслідуванні ряду карних справ.

"Я вважаю, що у мене є проблеми" у справах Миколи і Вадима Агафонових, Георгія Ґонґадзе, Миколи Замковенка, заявив адвокат в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", нагадавши про своє побиття біля Лук’янівського слідчого ізолятора. У той же час, адвокат не уточнив, чого саме він боїться, і хто йому може загрожувати.

"Як мені відомо, буде окремо вирішуватися питання по кожному з цих трьох карних справ - забезпечувати охорону чи ні. Я вже сьогодні отримав відповідь у справі Ґонґадзе, де мені відмовлено. Залишилися Агафонови і Замковенко", - сказав Федур.

За його словами, в Генпрокуратурі сказали, що рішення за його заявою про порушення карної справи за фактом побиття від 16 липня є, але відмовляються повідомити яке. "Вони кажуть, що відправлять рішення поштою ", - сказав адвокат.

Федур збирається оскаржити в судовому порядку рішення прокуратури про відмову забезпечити йому безпеку, додавши, що робить кроки з самозахисту з моменту побиття. Він також повідомив, що його сім'я перебуває в Україні, але "у відносному спокої". За словами адвоката, він не збирається відмовлятися від участі в справах, які він веде.

При цьому Андрій Федур береться за нову резонансну справу, повідомляє Майдан. На цей раз він захищатиме Бориса Фельдмана у справі банку "Слов’янський".

В інтерв’ю УНІАН Федур повідомив, що відповідна угода про захист підписана ним 2 серпня і в цей же день він ознайомився з матеріалами справи. "Думаю, це буде ще одна непроста і тривала справа, - зазначив адвокат. - А те, що відбувається навколо Фельдмана, є порушенням прав людини".

За словами Федура, група адвокатів, яка захищала Фельдмана, працюватиме і надалі. 3 серпня Федур планує отримати дозвіл на зустріч із підзахисним.

14 липня Федур був побитий працівниками Генеральної прокуратури біля Лукяновського СІЗО, коли він очікував виходу свого підзахисного Агафонова, звільненого рішенням Печерського райсуду Києва.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування