Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія хоче зробити Кучму президентом третій раз - Тимошенко

Середа, 8 серпня 2001, 14:04
Тимошенко вважає, що порушення карної справи проти неї є результатом домовленостей президента Росії і України про знищення демократичної опозиції і підтримку кандидатури Кучми на третій термін.

Тимошенко, дізнавшись про порушення проти неї кримінальної справи з новин російського телеканалу НТВ, відреагувала негайно. Вона з'явилася на екстрену прес-конференцію в строгому чорному костюмі з білою блузкою, повна упевненості і непохитності. Ані краплі страху - колеги-журналісти охарактеризували її стан, як "праведний гнів".

Вона не виключає, що прокуратура знову спробує її посадити, але збирається продовжувати боротися.

За її словами, в останні тижні відбулися три зустрічі Кучми і Путіна з приводу з'ясування єдиної стратегії співпраці на тривалий період. Ці переговори закінчилися конкретним результатом - Росія утретє ухвалила рішення зробити ставку на Кучму як українського лідера і підтримати його на посаді президента.

Парламентські вибори Тимошенко назвала проміжним етапом, але підкреслила, що мова йде саме про стратегію на довгий період і третій президентський термін Кучми.

"Зробивши ставку на Кучму, РФ підключилася навіть не на прохання, а як за однієї з умов до знищення опозиції в Україні, щоб не дати їй можливості перемогти на парламентських і президентських виборах", переконана Тимошенко.

Сам факт, що Росія так активно підключилася до знищення опозиції в Україні свідчить про те, що РФ оцінила "мої можливості" захищати національні інтереси України, додала екс-віце-прем'єр.

"Немає сумнівів, чим Кучма розрахувався за такі домовленості з Росією. Я упевнена, що досягнуто стратегічної домовленості про здачу Кучмою інтересів України в політичній, економічній сферах, в тому числі в напрямку розвитку спільних військових програм".

Тимошенко не приховувала свого здивування, чому росіяни знову поставили на Кучму. "Дивно, що вони збираються помилитися третій раз і поставити на політичний труп, який не може мати політичної перспективи ані в Україні, ані в світі", іронізує вона.

Ситуація посилюється тим, що і інші країни можуть використати "слабкість Кучми для своїх національних інтересів".

Тимошенко також з іронією заявила, що поважає керівництво РФ, здатне відстоювати те, що хоче Росія. "Але якщо РФ ігноруватиме національні інтереси України, і не намагатиметься досягти гармонії, а використовуватиме слабких і нікчемних політиків, це ніколи не призведе до довгострокового і стабільного майбутнього між двома країнами".

"В певній мірі, я, навіть, пишаюсь таким відношенням режиму до мене в Україні і Росії. Це - оцінка моїх можливостей перемагати і досягати результатів, це свідчить про те, що я залишилася майже останнім політичним лідером, спроможним подолати кримінально-злочинні порядки, встановлені в Україні Кучмою та його оточенням. Саме рік мого перебування на посаді віце-прем'єр міністра свідчить про те, що мені вистачить мужності, щоб прибрати весь той бруд, що є. І Кучма це добре розуміє".

Що стосується суті пред'явлених їй обвинувачень, то тут Тимошенко поводилася, як невинна овечка. Карну справу коментувати не стала, бо "не може коментувати те, чого не знає і не розуміє". "Смішно навіть казати про те, що через сім років після порушення митних правил Росія про це згадала, навіть, не маючи таких фактів. Бо якщо б такі факти були, то Росія повинна б була про них згадати ще в 95 році".

Хто такий Олійник, як запевняє Тимошенко, вона не знає, ніколи в очі не бачила, стосунків з ним не підтримувала. "Як можна давати хабарі людині, якої ніколи не бачив?", чому прокуратура порушує справу, якій вже шість років?

Затіяну проти неї кримінальну справу Тимошенко називає також свідченням того, що українська прокуратура зайшла в "повний тупик", вишукуючи проти неї звинувачення. "Вона вже майже не знає, що питати", - обурюється Тимошенко, коментуючи її щоденні допити Генпрокуратурою. "Вони намагаються зірвати мій робочий графік та виїзди. Проте я тепер кожного дня в своєму робочому графіку заплановую час на те, щоб відповідати на безглузді запитання Генпрокуратури", - розповідає лідер "Батьківщини".

Тимошенко оголосила про свій намір оскаржити висунуті звинувачення в українському і навіть міжнародному суді. Такого "царського дарунку" від Росії Кучма на день народження не отримає, упевнена вона.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування