Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жукова, підозрюваного у нелегальній торгівлі зброєю, судитимуть у Італії

Субота, 8 вересня 2001, 15:37
Услід за Лазаренком і Жердицьким, які вже дивились у обличчя іноземної Феміди, перед судом за кордоном має постати ще один впливовий українець. Завершилась перша фаза розслідування заарештованого у Італії торговця зброєю Олександра Жукова, який крім всього є ще й фігурантом плівок Мельниченка – за словами самого майора.

Президент одеського холдингу "Синтез" уже подав клопотання з проханням розпочати розгляд його справи. "Найпевніше, його судитимуть у Турині", заявив в інтерв’ю українській службі радіо "Свобода" державний обвинувачувач прокуратури міста Турин Пауло Тампоні.

За його словами, трибунал у Турині вже двічі підтверджував справедливість та законність арешту Жукова. "На цей момент Олександр Жуков перебуває у в’язниці, і розмови про його звільнення або виправдання не ведуться. Італійський закон передбачає звільнення під заставу. Але, підсудний не має права – на час слідства – залишати територію Італійської республіки і має перебувати під постійним контролем правоохоронних органів.

Про повернення Жукова в Україну чи Росію до завершення суду і виконання можливого рішення говорити не доводиться", - зазначив Тампоні.

Державний обвинувачувач прокуратури Турина також заявив, що вони чекають відповіді на запити до українського Міністерства юстиції щодо фігурування у справі Одеського, Іллічівського, Миколаївського портів та порт-пункту "Октябрьский".

Жукова було затримано у квітні цього року Інтерполом, і провідні європейські газети почали писати про те, що так звана одеська мафія, всупереч санкціям ООН, озброювала Хорватію під час війни на початку 1990-х, повідомляє "Свобода": "В італійського слідства, яке тривало кілька років, є дані про те, що з України на Балкани потрапило, щонайменше, 18 кораблів зі зброєю. Як кажуть експерти, неможливо було вести торгівлю у таких масштабах без відома чільних українських урядовців".

На запитання про те, чи фігурує у справі Жукова прізвище міського голови Одеси Руслана Боделана Тампоні відповів лаконічно: "Я про це чув..."



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...