Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чебурашка по-японськи

Середа, 31 жовтня 2001, 16:57
Виявляється наш милий Чебурашка, на якому виховувалися покоління дітей, милий серцю ще і японських дітей. Йому в Японії присвятили цілу Інтернет-сторінку.

Саме персональна сторінка Чебурашки www.cheb.tv оголосила про початок онлайнового продажу листівок і наклейок із зображеннями "чи то ведмежати, чи то мавпочки, але симпатичного звірятка". Виявляється, в Японії панує ціла Чебурашкоманія.

Сторінка Чебурашки в Японії існує з червня цього року. Тут кожний відвідувач може дізнатися про радянський мультфільм все - починаючи від сюжету і закінчуючи найдрібнішими подробицями про кожного героя. Майже всі деталі чотирьохсерійного мультиплікаційного фільму були при перекладі на японську мову збережені, повідомляють Известия.

 
 
Немає тільки на сайті старої Шапокляк. Ще літом старенька була охрещена в японській пресі "прототипом агента КДБ". На сайті наведений уривок з газетної рецензії. "Ця жінка здатна на все", - пише токійський критик.

Сайт Чебурашки - не просто фан-клуб мультиплікаційного героя, а портал, який досяг успіху в сфері електронної торгівлі. Причому, тематичні товари тут пропонуються аж ніяк не за низькою ціною - навіть для Японії, яка вважається однією з найдорожчих країн світу. Так, виставлені на продаж наклейки і листівки пропонуються за ціною приблизно $5, другий номер тематичного дитячого журналу з картинками, виданий 12 жовтня, - по $10.

 
 
Але товар знаходить свого покупця. Первинні прогнози стосовно того, що основну масу покупців складуть японці, які займаються вивченням російської мови, не виправдалися. "Cheb-goods" (так тут на західний манер називають товари на тему мультфільму) купують діти і навіть дорослі. Звичайні чорні футболки з написом "Чебурашка", що продавалися по $30, у середині минулого тижня були розпродані, що викликало певне розчарування постійних відвідувачів сайту.

У розділі "питань, які найчастіше задаються" був помічений певний докір стосовно російських виробників, які так і не зуміли за тридцять років існування мультфільму протоптати стежку до серця споживача. Наприклад, на питання "А чи буде випускатися саундтрек до мультфільму?", адміністратори сайту відповідають: "Поки ми не маємо такої можливості, оскільки всі записи, знайдені нами у Росії, були випущені давно і не відрізняються хорошою якістю".

 
 
На Батьківщині Чебурашки також не залишилися перед ним у боргу. Російська сторіночка Чебурашки (chebur.org.ru), авторами якої є брати Забурдаєви, на відміну від японської, проект абсолютно некомерційний. Трохи не вписується у загальний настрій сайту розділ анекдотів.

Але діти молодшого шкільного віку, залишаючи свої відгуки, видно, бродять у нетрях Інтернету у супроводі батьків. Одним з плюсів сторінки можна назвати те, що тут повністю викладений текст книжки "Крокодил Гена і його друзі".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування