Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Все про розслідування Kroll

Вівторок, 9 жовтня 2001, 00:00
Повний текст звіту Kroll про розслідування справи Гонгадзе
"Без додаткових підтверджень, а таких немає, записи не можуть розглядатися як такі, що заслуговують на довіру. Отже, ані обставини зникнення ГОНГАДЗЕ, ані записи не дозволяють стверджувати про причетність президента до цієї справи. Таким чином, не залишається жодних підтверджень причетності президента".

Гроші Пінчука – на вітер
Після терактів у США послуги "Кролл" коштують від 1500 до 2000 доларів у день. Весною, за словами Тігіпка, сума також виходила "дуже велика". Заплатили її "Кроллу", посилаючись на Тігіпка, за те, щоб Україна "вийшла з цієї справи більш демократичною країною, на вищих посадових особах якої не буде плям". Завдання "Кролл" провалило. І не вірте "Трудовій Україні", яка під час передвиборчої кампанії буде стверджувати вам зворотнє.

"Кролл" підказує українському слідству
"Кролл" абсолютно резонно вказує на підозрілу плутанину з номерним знаком "Жигулів" 07309КВ, машини, що, як випливає з листа Гонгадзе генпрокурору, стежила за журналістом. Детективи кажуть, що міліція визнала приналежність номера їх машині, але заявила, що номер було викрадено. "Кролл" зазначає, що міліція НІКОЛИ не наводила доказів факту крадіжки.

Скільки коштує репутація президента?
В анонсі напередодні відеоконференції було заявлено про наявність в звіті Кроллу кількох прізвищ впливових людей. В остаточному документі ці прізвища були замінені на "впливовий член уряду", "член Парламенту, який ніби був тісно пов'язаний з організованою злочинністю". В першому випадку мова йшла про Марчука, у другому - про Волкова.

В очікуванні сенсації від тандему Kroll - "Трудова Україна"
Нині в Україні у справі Гонгадзе працюють 6 фахівців. Двоє з них - колишні високопоставлені детективи зі Скотленд-Ярду з багаторічним досвідом розслідування вбивств не тільки у Британії, але і за кордоном. Двоє фахівців із збору та обробки інформації, що володіють російською мовою і знайомі з місцевими традиціями і особливостями українських реалій.

Шерлоки Холмси на службі у Кучми
У генпрокуратури з'явився конкурент - американське приватне детективне агентство "Кролл" буде розслідувати справу Гонгадзе. Замовником роботи для майстрів розшуку виступила партія Віктора Пінчука "Трудова Україна".

Ще одна спроба врятувати ім'я українського президента на Заході

Імідж Кучми - $500 тисяч?
PR-кампанію Кучми в США проводить фірма N, яка раніше створювала імідж в Штатах філіппінському диктатору Маркосу і африканським режимам. Про новий проект порятунку знівеченої репутації "гаранта" повідомив на прес-конференції у Києві директор Інституту політики Микола Томенко. З його слів, з компанією-інкогніто підписаний контракт розміром в 500 тисяч доларів. Замовником виступає Агентство гуманітарних технологій. У пункті №10 договору вказаний власник Агентства – Віктор Пінчук.

Невдача
Будь-яка американська лоббістська компанія, укладаючи контракт з іноземною особою, організацією або урядом, стає в США "іноземним агентом". Іноземних агентів в Америці не люблять. У зв'язку з цим у 1938 році конгрес ухвалив закон "Про реєстрацію іноземних агентів", згідно з яким вони зобов'язані стати на облік в міністерстві юстиції і заповнити відповідні формуляри. Такий формуляр під номером CRM-157 знаходиться в моєму розпорядженні. Він датований 26 червня 2001 року і заповнений вашінгтонською лоббістською фірмою Black, Kelly, Scruggs & Healey (BKSH). У документі BKSH повідомляє міністерству юстиції, що вона дійсно уклала контракт з Агентством гуманітарних технологій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...