Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма готує "ленінський подарунок"

Середа, 7 листопада 2001, 14:10
Президент Кучма заявляє, що "обов'язково" підпише Земельний кодекс, що вводить приватну власність на землю.

У середу у Києві в інтерв'ю журналістам Кучма також зазначив, що разом з підписанням кодексу звернеться до депутатів з проханням затвердити його зауваження до цього документа. "Але кодекс буде працювати", - заявив він.

Відповідаючи на питання журналістів про конкретні зауваження до Земельного кодексу, президент сказав: "Їх багато".

З його слів, до цього документу необхідно прийняти ще "більше тридцяти законів". "Треба і над ними працювати. Треба створити такі законодавчі механізми, щоб земля потрапила до тих, хто на ній працює", - сказав президент.

На зустрічі з фермерами, яка пройшла цього ж дня у Києві, Кучма припустив, що "можна було і далі працювати по указах президента". "Але закон є закон. Ми будуємо правову державу, яка повинна спиратися на законодавчу базу", - сказав він, додавши: "І світ нас судить по цьому".

У відповідь на припущення представників українських фермерів про те, що Земельний кодекс треба підписувати 7 листопада, Кучма пожартував, що з прийняттям цього документу виконуються "ленінські заповіді". "Ці заповіді виконуються, земля навіки віддається тим, хто на ній працює", - відзначив він.

Кучма також повідомив, що доручить Кабінету міністрів розглянути проблемні питання сільського господарства і фермерських господарств. "Давайте у межах України розглянемо кожне проблемне питання, кожне господарство і ухвалимо конкретне рішення", - заявив він.

При цьому президент зазначив, що досі існує "чиновницьке свавілля". "Окремі місцеві адміністрації не сприяють, а гальмують цей процес", - підкреслив він, заявивши, що "готовий особисто розглянути кожний приклад негатива".

Земельний кодекс, що вводить приватну власність на землю, був прийнятий 25 жовтня. Глава держави висловив схвалення документу, разом з тим, заявивши незгоду з нормою про те, що купівля-продаж землі дозволений тільки з 2005 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування