Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Таджикистан готовий надати територію для військових баз США

Середа, 7 листопада 2001, 19:06
Президент Таджикистану Емомалі Рахмонов заявив, що якщо знадобиться, його країна надасть свою територію для військових баз США, що ведуть антитерористичну операцію в Афганістані.

Як заявив Рахмонов у середу журналістам у Душанбе, зараз "вирішується питання про технічні можливості трьох аеродромів у Таджикистані". Він уточнив, що американських військових експертів цікавлять аеродроми у Ходженті, Тюбі і Кулябі, і саме вони перевіряються на прохання президента США.

Президент Таджикистану визнав, що технічний стан цих аеропортів "залишає бажати кращого", але проте, якщо експерти скажуть, що вони придатні для використання, то "один з цих аеропортів, можливо і два, будуть надані для цих цілей".

Президент зазначив також, що Таджикистан готовий надати свій військовий госпіталь для лікування бійців Північного альянсу, громадян Афганістану і поранених військовослужбовців США, що здійснюють антитерористичну операцію, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Не секрет, що ми 6-7 років підтримували Північний альянс, підтримаємо і тепер", - сказав президент, зазначивши, що "у нас є госпіталь, де лікуються не тільки бійці Північного альянсу, але і громадяни Афганістану, і будь-які люди, які потребують допомоги". Він зазначив, що жодна країна, тим більше країна-сусід Афганістану, не відмовить в медичній допомозі людям, які її потребуюють.

Читайте також:

* Таліби створюють підрозділи фанатиків-смертників, які будуть збивати американські літаки
* Хто не з нами, той проти нас – Джордж Буш
* 18 американських солдат повернулися з Афганістану додому у трунах
* Бен Ладен зв'язується зі світом через записки, написані вручну
* Війна з талібами коштує США 1 млрд. доларів на місяць
* Сибірська виразка виявлена у Росії
* Америка бомбить Афганістан найпотужнішими бомбами часів В'єтнаму
* Спори сибірки виявлені у Пентагоні
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування