Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суркіс отримує нелегальні прибутки?

Четвер, 8 листопада 2001, 14:17
Суркісу не пощастило. Грошенятами Суркіса зацікавилася Державна податкова адміністрація України, яка повністю підтримала пропозицію директора Інституту політики Миколи Томенка про введення податку на трансфери з продажу українських футболістів.

Відомий італієць Берлусконі, порівняння з яким так лестить Суркісу, також отримує мільйонні комісійні від продажу своїх футболістів, однак справно платить з цих сум податки, інакше його б не вибрали прем'єром Італії.

Не так давно Томенко направив листи на ім'я голови парламентського комітету з питань бюджету Турчинова, міністра фінансів Ігоря Мітюкова і глави Державної податкової адміністрації Миколи Азарова. У листах він пропонував законодавчо врегулювати питання купівлі-продажу українських футболістів в зарубіжні клуби - футбольні трансфери, зокрема, ввести податок на них.

Першими відгукнулися податківці. Томенко отримав листа подяки від заступника голови ДПАУ Олексія Шитрі. На думку податкової адміністрації, пропозиції є "цілком відповідними, актуальними і заслуговують на подальший розгляд і обговорення по їх законодавчому урегулюванню, а також застосування в повсякденній роботі".

 
 
"Дійсно, використовуючи ситуацію, що склалася з футбольними трансферами, зокрема з правом використання футболіста як об'єкта права власності, деякі "фахівці" тіньової економіки здійснюють незаконні операції, отримують неконтрольовані державою прибутки, і, як наслідок, бюджет втрачає значні кошти, яких так не вистачає для вирішення соціально-економічних питань".

ДПАУ готова "взяти участь в розробці законодавчих актів, які будуть сприяти вирішенню" освітлених Томенко питань, повідомляє УНІАН.

Сам Томенко характеризує футбольну трансферну політику як прибуткову бізнесову діяльність, яка досі не врегульована законодавством. Він звертає увагу, що ось уже декілька років в пресі обговорюються суми трансферів з продажу українських футболістів, однак, наскільки ці цифри відповідають дійсності, точно не відомо, оскільки керівництво клубів при проведенні таких операцій здебільшого посилається на комерційну таємницю.

Тільки за останні декілька років в зарубіжні клуби Італії, Німеччини, Великобританії, Росії, Ізраїлю продано декілька десятків українських футболістів. Серед найрезонансніших, про які згадували ЗМІ, - продаж Андрія Шевченко в італійський клуб "Мілан" за 25 млн. дол., Олега Лужного в британський "Арсенал" за 2 млн. фунтів стерлінгів, Сергія Реброва в англійський "Тоттенхем" за 12 млн. фунтів стерлінгів.

Сума трансферів, таким чином, складає десятки мільйонів доларів, але при цьому в пресі щоразу називаються різні цифри, і іноді розходження між офіційно задекларованими цифрами і сумами, які називаються інформованими джерелами, є досить істотними, говорить Томенко. І все це - тіньові гроші.



Читайте також:

Партія Пинзеника пройшлася по хобі Суркіса
Однієї перемоги над Суркісом-Медведчуком для партії Пинзеника замало. Підкласти свиню ес-декам ПРП спробувала на їх же рідному полі – футбольному. Томенко написав листа-пропозицію до Турчинова, Мітюкова та Азарова "про введення податку з футбольного трансферу з купівлі-продажу футболістів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...