Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин і Тігіпко кокетують на теми лідерства в ТУНДРі

Субота, 1 грудня 2001, 16:46
Питання про лідера блоку "За єдину Україну" буде вирішувати міжпартійний з'їзд, заявив глава адміністрації президента Володимир Литвин на прес-конференції по закінченні першого етапу сьомого з'їзду НДП, який відбувся у суботу в Харкові.

Литвин на з'їзді тримав паузу - він тільки дав зрозуміти, що готовий стати на чолі блоку. Відповідаючи на питання в кулуарах зборів НДП, шеф адміністрації Кучми зазначив: "Хіба моя присутність на з'їзді не дає відповіді на ваше питання?".

Виступаючи на самому з'їзді, Литвин нічого не говорив про свою участь в блоці "За єдину Україну" (екс-ТУНДРА). Однак постійне вживання ним займенника "ми" в репліках про коаліцію ясно показувало, що він вже зробив свій вибір.

На з'їзді НДП Литвин почав освоювати майстерність публічних виступів – він активно займався саморекламою. На його думку, блок "За єдину Україну" представляє інтереси більшої частини населення, ніж блок "Наша Україна". "Коли учасники виборчих гонок кажуть: "Ми - Україна" - це правда. Але ми теж Україна, і велика її частина. Я в це твердо вірю".

Литвин навіть запропонував своєрідне гасло: "Ми - або невизначеність".

Про можливих союзників блоку Литвин сказав поетично: "Хто не лівіший серця і не правіший здорового глузду".

Оскільки передбачається, що другим номером в списку "За єдУ" буде Кінах, журналістів більше за все цікавило питання, лідер якої з п'яти партій-учасниць ТУНДРи не буде в п'ятірці. На з'їзді НДП був відсутній глава Партії регіонів Микола Азаров, відповіді ж інших партійних лідерів преса не отримала. Один Тігіпко у фірмовому стилі висловив готовність на жертви в ім'я перемоги: він сказав, що готовий відмовитися від місця в першій п'ятірці, якщо це буде перешкоджати консолідації блоку.

Тігіпко також думає, що ТУНДРі буде складно в боротьбі за місця в парламенті за списками, тому що блок асоціюється у простих людей з чинною владою. У той же час лідер "Трудової України" зазначив, що з урахуванням мажоритарних округів блок розраховує на саму представницьку фракцію.

Також стала відома людина, якій "трудовики" відмовлять в підтримці. Інні Богословській, у разі висунення за округом, не варто чекати на допомогу "Трудової України", оскільки у неї "свій політичний проект", зазначив Тігіпко.

З ритуальних рішень сьомий з'їзд НДП висловився за входження партії до блоку "За єдину Україну". Питання голосувалися без обговорень і практично одноголосно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування