Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці будуть голосувати, щоб їх голосом не скористався хтось інший

Понеділок, 10 грудня 2001, 16:59
31 березня голосувати підуть більш двох третин українців, але керуватися вони при цьому будуть аж ніяк не бажанням якось вплинути на стан речей в країні, про це свідчать результати опитування, яке провів фонд "Демократичні ініціативи" і фірма "Социс" в листопаді цього року.

Майже половина виборців вважають, що голосувати - обов'язок кожного громадянина, третина - не хоче, щоб їхнім голосом скористався хтось інший. Тільки для п'ятої частини опитаних участь у виборчому процесі - це можливість змінити ситуацію в Україні.

Майже 35% опитаних поки не вирішили, за кого вони мають намір голосувати. Інші вибирали партію по тому, які ідеї вона відстоює (32%), хто її очолює (18%) і чиї інтереси вона відстоює (25%). Тут потрібно зазначити, що майже половина опитаних не знають про погляди жодної партії, а більше половини не змогли визначити, чи відстоюють які-небудь партії їхні інтереси.

21% українців вважає, нинішні вибори поліпшать ситуацію, 54% настроєні більш песимістично - вони думають, що після 31 березня нічого не поліпшиться, а, можливо, навіть, погіршиться.

За результатами соцопитувань, проведених в жовтні поточного року Українським інститутом соціальних досліджень разом з центром "Соціальний моніторинг", 90% українських громадян проголосували б на майбутніх парламентських виборах за партію або блок, які виступають за посилення боротьби з корупцією в органах влади.

85% опитаних упевнені, що проголосують, або вважають повністю вірогідним, що проголосують за партію або блок, що виступає за зниження податків, 84% підтримали б політичну силу, що виступає за посилення суспільного контролю за діяльністю органів влади.

79% опитаних готові підтримати партію або блок, що виступає за "омолоджування" державного керівництва.

64% громадян упевнені, що проголосують, або вважають повністю вірогідним, що проголосують за політичну силу, що виступає за незалежність України.43% підтримали б партію або блок, що виступає за об'єднання України і Росії в єдину державу. Ідею інтеграції України в європейське співтовариство розділяють 54% респондентів.

Тільки 19% опитаних готові підтримати партію або блок, що виступає за ліквідацію поста президента. Разом з тим, 54% респондентів при жодних обставинах не проголосували б, або вважають малоймовірним, що проголосують, за політичну силу, що виступає за розширення повноважень президента і посилення його влади.

УП, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування