Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під Кандагаром поновилися бої талібів з пуштунами

Неділя, 2 грудня 2001, 14:56
Озброєні загони пуштунських племен вступили в бій з талібами на підступах до Кандагару. Підтримку з повітря наступу племен надає американська авіація. У цей час ВПС США завдають ракетно-бомбових ударів по Кандагару, а також бомблять місто Спінбулдак на кордоні з Пакистаном, який, як і раніше, знаходиться в руках талібів. За останніми даними, шосе, що з'єднує Кандагар з Спінбулдаком, вже перерізане загонами Хаджі Гуль Аги, який командує ополченням пуштунів. Про це повідомляє ІТАР-ТАРС.

Відомо також, що три чверті жителів залишили останній бастіон руху "Талібан" - Кандагар. До початку військових дій в місті проживало біля 235 тис. чоловік.

У неділю вранці також з'явилися повідомлення, що частина талібів веде переговори з пуштунами про здачу Кандагара. Зокрема, є інформація, що старійшина одного з пуштунських племен Хамід Карзай отримав через посередників касету із записом пропозицій ряду керівників руху "Талібан" і їх послання, яке стосується умов здачі.

У свою чергу Карзай повідомив, що великий командир Лал Мухаммед перейшов на сторону антиталібських пуштунських племен, відвівши свій загін, танки і артилерію у зайнятий ними населений пункт Тахта на дорозі, яка веде від Кандагару до пакистанського кордону.

Зі слів Карзая, 12 чоловік з найближчого оточення Омара, серед якого він назвав муллу Салеха Мухаммеда і Хафеза Маджіда, що віддавали накази про масові страти і вбивства, не можуть бути помилувані.

Газета.Ру

Читайте також:

* Мулла Омар має намір на семи верблюдах втекти у пустелю
* У Кабулі вбитий зв'язківець бен Ладена
* Під Кандагаром поновилися бої талібів з пуштунами
* Мулла Омар готовий здати бен Ладена
* За інформацію про бен Ладена можна стати громадянином США, а сибірку розсилав противник абортів
* Бен Ладен ховається у "Чорній пилюціі"
* Авіація США розбомбила сховище мулли Омара
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування