Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ЗВИНУВАЧУЄ НАЦБАНК В БАНКРУТСТВІ БАНКУ "УКРАЇНА"?

П'ятниця, 7 грудня 2001, 10:01
Президент України Леонід Кучма заявляє, що причиною банкрутства банку "Україна" є слаба система банківського нагляду. "Відповідь зрозуміла, хто довів банк "Україна" до цього [банкрутства]. У нас ніхто не займається банківською системою, не займався раніше, не займається зараз".

Зі слів Кучми, уряд вважає, що питаннями банківської системи повинен займатися Національний банк, "а Нацбанк цим не займається".

Кучма зазначив, що банкрутства "України" можна було уникнути, "якби в країні існувала ефективна система банківського нагляду".

Глава держави також висловив здивування тим, що в керівництві Національного банку досі працюють люди, причетні до банкрутства банку "Україна".

Про все це він заявив в п'ятницю у Києві, виступаючи на міжнародній науково-практичній конференції "Проблеми розвитку іпотечного ринку і шляху їх вирішення".

Криза в банку "Україна", одному з найбільших в країні, почалася в 1998 році. НБУ 16 липня 2001 року відкликав у нього ліцензію на здійснення банківської діяльності і початків процедуру ліквідації.

Протягом 1993-1999 років Нацбанк очолював Віктор Ющенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування