Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров зібрався боротися з корупцією

Субота, 8 грудня 2001, 18:57
У суботу у Києві відбувся засновницький з'їзд Всеукраїнської громадської організації "Антикоррупційний форум", мета якого - боротьба з корупцією на всіх рівнях влади в Україні.

Ініціаторами створення "АКФ" виступили ряд громадських і політичних організацій України, зокрема Партія регіонів України. На з'їзді були прийняті статут, програма, символіка організації, а також звернення до громадян України.

Головою "АКФ" був обраний заступник глави Партії регіонів Геннадій Самофалов.
На з'їзді були присутні 311 учасників з 27 регіонів України і міст Києва і Севастополя. З числа делегатів на з'їзді були присутніми 15 депутатів Верховної Ради 3-х скликань і 22 депутати міських і районних рад.

Самофалов, випускник Військово-політичної академії ім. Леніна, був депутатом Верховної Ради у 1994-98 роках, а до цього очолював Донецький обком Товариства сприяння обороні України.

"Антикорупційний форум" закликає громадян України до співпраці з викорінювання всіх проявів хабарництва державних чиновників і посадових осіб всіх рівнів.

Саме таке звертання було прийняте на засновницькому з'їзді об'єднання, який пройшов за підтримки Партії регіонів і сприянні президента України Леоніда Кучми.

У ньому зазначається, що корупція в українському суспільстві набула загрозливих масштабів і обмежує конституційні права й інтереси громадян, не дає можливості розвиватися сучасному бізнесу.

Крім того, таке явище як корупція поглиблює соціальну нерівність, ускладнює доступ малозабезпечених верств населення до формально безкоштовних державних послуг (освіта, медицина).

На думку учасників з'їзду, корупція також дестабілізуватиме політичну ситуацію в країні і викликає у громадян України невіру у соціально-економічну ефективність і життєздатність ринкової економіки і демократії.

Згідно зі статутом, до складу Форуму може ввійти будь-який громадянин України, якому виповнилося 18 років, який збирається рішуче і послідовно боротися проти соціально-небезпечного явища - корупції", - йдеться у зверненні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування