Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати п'ятірки Вітренко розірвуть стосунки з МВФ і створять союз "Україна-Білорусія-Росія"

Субота, 12 січня 2002, 14:06
Міжпартійний з'їзд виборчого блоку "Блок Наталії Вітренко" затвердив список кандидатів у народні депутати по багатомандатному загальнодержавному виборчому округу.

У першу п'ятірку списку ввійшли члени Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко, Володимир Марченко, Людмила Безугла, Петро Романчук і Михайло Сидорчук.

Делегати з'їзду також підтримали список кандидатів у народні депутати в одномандатних виборчих округах. У список по багатомандатному округу ввійшли 147 кандидатів у депутати, у список по одномандатних виборчих округах - 115 кандидатів.

Раніше в інтерв'ю журналістам Вітренко підкреслила, що 115 кандидатів -"одномандатників" - це "не кінець", тому що "цілий ряд людей" звернувся до блоку досить пізно, і з ними не встигли провести співбесіду. Лідер блоку висловила думку, що ці люди будуть самовисуватися, і "блок буде їх підтримувати".

Як повідомлялося, у "Блок Наталії Вітренко" ввійшла Партія працівників освіти України. Переговори про вступ у блок проводилися ще з вісьмома партіями. Центральний штаб ПСПУ з організації і проведення виборів очолить Володимир Марченко.

У міжпартійному з'їзді "Блоку Наталії Вітренко", який почав свою роботу у Києві, приймають участь 257 делегатів, з'їзд почав свою роботу у суботу у Києві. На ньому присутні лідер партії працівників освіти України Вадим Комісаров і представник Міжнародного союзу учасників війни Василь Бакушин.

Виступаючи на з'їзді лідер ПСПУ Наталія Вітренко розкритикувала позицію лідера Компартії України Петра Симоненка відносно співпраці двох партій на виборах-2002.

В інтерв'ю журналістам вона нагадала, що 11-й позачерговий з'їзд ПСПУ ухвалив рішення направити офіційну пропозицію Компартії розділити мажоритарні округи між ПСПУ і КПУ "для того, щоб не складати конкуренції один одному".

При цьому лідер прогресивних соціалістів зазначила, що їй залишилася незрозумілої позиція Симоненка "спустити це питання на обласний рівень, тобто після рішення на з'їзді і рішення обласних організацій партії зібратися за стіл переговорів".

Відповідаючи на питання журналістів про намір Компартії робітників і селян створити блок лівих сил, вона назвала його "декларативним". Зі слів Вітренко, ПСПУ і КПРС вели переговори про це, однак вимоги Компартії робітників і селян показали, що ця партія "неадекватно оцінює себе у політикумі".

Відповідаючи на питання журналістів про можливу підтримку "Блоком Наталії Вітренко" інших партій, його лідер підкреслила, що їй відома позиція інших партій, і вона не бачить "особливих причин співробітничати з ними". "Зараз ні з ким іншим переговорів не ведемо", - заявила Вітренко.

З'їзд блоку також схвалив свою передвиборну програму, одним з головних положень якої є денонсація договору України з Міжнародним валютним фондом. Тим самим, вважають учасники блоку, Україна поверне собі право самостійно формувати внутрішню і зовнішню політику в інтересах свого народу.

Метою блоку також є визнання стратегічними партнерами України Росії і Білорусії, створення умов для поновлення виробничого, наукового і культурного потенціалу держави, створення міждержавного союзу "Україна-Білоруссія-Росія".

Програма також передбачає ліквідацію подвійного оподаткування, введення єдиної валюти на території цього союзу для забезпечення міждержавних розрахунків, а також надання російській мові статусу другої державної мови.

У програмі зазначається, що для прогресивних перетворень в Україні необхідно змінити систему влади і принципи виборчого права.

Блок виступає за "повновладність рад, ліквідацію депутатських і чиновницьких пільг і привілеїв", а також за право відгуку депутата виборцями у будь-який час. Крім того, пропонується провести судову реформу, забезпечивши вибори суддів кожні 4 року, а також надати профспілкою право законодавчої ініціативи.

Інтерфакс-Україна-Вибори

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...