Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма підписав "суперечливий" держбюджет-2002

Четвер, 3 січня 2002, 16:54
Президент України Леонід Кучма підписав закон "Про Державний бюджет України на 2002 рік", повідомив агентству Інтерфакс-Україна заступник начальника управління інформації та зв'язків з громадськістю адміністрації президента Андрій Чирва.

З його слів, "закон вводиться в дію з 1 січня нинішнього року". Одночасно президент, зі слів Чирви, направив листа на ім'я голови Верховної Ради Івана Плюща.

У повідомленні управління інформації зазначається, що Кучма в листі главі парламенту підкреслює, що "бюджет 2002 року повинен відповідати реальній ситуації, яка складається сьогодні в нашій державі, і, головне, реальним можливостям економіки".

На думку глави держави, "недоліки і протиріччя, які містить основний фінансовий документ, будуть ускладнювати процес його виконання, негативно впливати на рішення поточних і стратегічних соціально-економічних завдань".

Президент висловлює надію, що Верховна Рада з розумінням поставиться до піднятих проблем і, незважаючи на передвиборну кампанію, найближчим часом повернеться до розгляду в невідкладному порядку пропозицій уряду відносно забезпечення макроекономічної стабілізації, розширення податкової бази і пошуку додаткових шляхів для забезпечення стабільного зростання економіки".

Верховна Рада 20 грудня прийняла держбюджет на 2002 рік з прибутками в розмірі 45,365 млрд. грн. і витратами 49,643 млрд. грн., дефіцитом - 4,278 млрд. грн. Розмір внутрішнього державного боргу встановлюється в 12,8 млрд. грн. і $1,3 млрд., розмір державного зовнішнього боргу - $8,0 млрд.

Згідно із законом про держбюджет на 2001 рік, його прибутки без урахування трансфертів мали становити 39,64 млрд. грн., прибутки місцевих бюджетів - 13,27 млрд. грн.

Держбюджет-2001 був бездефіцитним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...