Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лобановський: "Тренуватиму "Динамо" скільки зможу"

П'ятниця, 4 січня 2002, 17:08
Схоже, обіцянки керівництва київського "Динамо" у Новому році починають здійснюватися. На прес-конференцію з представниками ЗМІ прийшов сам "метр" - Валерій Васильович Лобановський, який при великій кількості журналістів розповів про перемоги та поразки "Динамо".

Головний тренер чемпіонів України відзначив, що в "Динамо" він знаходиться 5 років, і цю "п'ятирічку" клуб виконав, і відразу ж підкреслив у середньому виконав. Стосовно останнього сезону для "Динамо", який ще раніше був названий провальним, то тренери і футболісти, керівництво команди розуміє, що могли виступити й краще.

Стосовно критики, яка "вилилася" на тренерський штаб "Динамо" та на футболістів, то "метр" вважає, що "...форма критики – це виключно справа етична". В той же час Валерій Васильович, напевно, забув відзначити, що йому дозволено всіх критикувати, а деяких навіть називати Парашиними, хоча про справедливість відмінювання цього прізвища "метром", можна говорити окремо.

Окрім того Валерій Васильович порівнював листи трудящих, в яких раніше критикували команду, з Інтернетом: "Раніше були листи трудящих, нині вже цього немає, проте з'явився Інтернет, там люди спілкуються, висловлюють свою думку".

На вболівальників Валерій Васильович також "наїхав", відзначивши, що перед двома тисячами вболівальників команда не несе відповідальності за результат, от якби тисяч 70-80...

"Ми грали для глядачів, приходило по 70-80 тисяч вболівальників. А нині ми не несемо ніякої відповідальності перед тими двома тисячами,які приходять на стадіон. Люди, які не ходять на футбол, які тільки читають про те, що відбувається, з моєї точки зору, не можуть взагалі говорити про футбол. Театри не можуть бути пустими - для кого грати, навіщо викладатися?" - говорить Лобановський.

І знову ж таки Валерій Васильович чомусь порівнює гру акторів у театрі та той футбол, який нині демонструє "Динамо" в чемпіонаті України та й в Лізі Чемпіонів. Напевно не вболівальники винні, що на рівних з "Динамо" в чемпіонаті України грає "Шахтар", а ще декілька команд намагаються просто зіграти гідно, проте всі інші приїжджають до Києва, вже програвши. А стосовно театра, то можна припустити, що якби вистава запропонована глядачам їм не сподобалася, то вони напевне більш би ніколи не прийшли на неї.

Також Лобановський на цій зустрічі, відзначив, що геть лозунги в "Динамо" (Київ). Більш не буде гасла, як то "Мета - 2002". Погодився залишити Валерій Васильович лише "До перемоги разом".

Не оминув Лобановський і критику у свій бік, стосовно того що він не ходить на прес-конференції. І відповідь була більш ніж приголомшуюча: "...ви мене постійно критикуєте за те, що я не з'являюся на прес-конференціях. Відверто кажучи, я не чекав такої кількості людей сьогодні (в залі було біля 70 чоловік - прим. ред). Чого ж ви, критикуєте мене, а самі не приходите. Я пам'ятаю, тут були повні зали, люди стояли у проходах. Так для кого ж давати прес-конференцію? Я вам не докоряю, маю на увазі тих, хто не прийшов сьогодні".

Стосовно суміщення посад головного тренера "Динамо" та збірної України, то Лобановський не вважає що це було помилкою, через те що у нього був досвід роботи в такому напрямку ("Динамо" та збірної СРСР). Але попри все Валерій Васильович зізнався що вже не ті роки, і, відповідаючи прямо на питання, додав, що мабуть не варто було суміщати ці посади.

Вже традиційно Валерій Васильович відзначив, що створюється нова команда, яку за один рік не скомпонуєш. Так, за словами Лобановського, з тих гравців, які нині перебувають в "Динамо", тренерський штаб намагається підняти у них індивідуальну майстерність та колективну гру в команді. Так, за словами головного тренера "Динамо", нині намагаються створити конкурентоздатну команду і головне просуватися вперед.

Після поразки від Німеччини українців у матчах плей-офф до чемпіонату світу пройшло вже майже два місяці, і тільки нині Валерій Васильович, який очолював національну команду в той час, висловив свою думку з цього питання. За його словами, можливість обіграти кожного суперника завжди є. Проте збірна України повинна була виходити з групи на пряму на ЧС-2002 року, хоча група була й не найслабша.

Про засилля легіонерів в українському чемпіонаті, то Валерій Васильович також вважає, що потрібно більш використовувати вітчизняних футболістів, але нині за його словами в українському футболі - провал. На Кубок Співдружності до Москви Лобановський сказав, що команда відправляється найсильнішим складом, і повезе 25 футболістів. Також "Динамо" буде намагатися виграти головний приз, хоча не будь-якою ціною.

Окрім того Валерій Васильович дав зрозуміти всім представникам ЗМІ, що "не дождетесь": "... буду тренувати "Динамо" скільки зможу".

За інформацією сайтів ФК "Динамо"& Dailyfootball

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...