Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На "Трудову Україну" і "Жінок за майбутнє" працюють одні і ті ж люди. А Рух ділиться кадрами з "Громадою"

Понеділок, 7 січня 2002, 17:32
Центральна виборча комісія України в понеділок провела жеребкування зі включення до складу окружних виборчих комісій представників партій і блоків, які не підлягали обов'язковому включенню до складу окружкомів. Жеребкування проведене у 206 округах.

Як повідомив журналістам голова ЦВК Михайло Рябець, ще в 9 округах в проведенні жеребкування не було необхідності, оскільки на членство в кожному з них було подано менше 20 заявок.

Ще по 10 округах ЦВК не зміг визначитися і планує зробити це у вівторок. У цих округах виявлені кандидатури, запропоновані одночасно двома партіями або блоками.

Зокрема, в окрузі 46 одна і та ж людина подана до складу окружкому від Народного Руху України і Народного Руху України за єдність, в 39 окрузі - від "Батьківщини" і Українського Народного Руху, в 441-му окрузі (дивний "округ", оскільки їх лише 225, але так в повідомленні Інтерфакс-Україна - УП) - від Партії мусульман і Партії національно-економічного розвитку України, в 58 окрузі - Партії промисловців і підприємців і Всеукраїнського об'єднання лівих "Справедливість".

У 63-м окрузі одну і ту ж кандидатуру запропонували Слов'янська партія і партія "Реформи і Порядок", 65 окрузі - партія "Реформи і Порядок" і Ліберальна партія, 81 - Соцпартія і партія "Прагматичний вибір", 144 - Трудова Україна і об'єднання "Жінки за майбутнє України".

У 139 окрузі дві кандидатури подані від двох партій одночасно - одна людина названа від "Трудової України" і "Демсоюзу", ще одна - від НРУ і "Громади".

Згідно із законом, до складу окружкому повинно входити не менше 12 і не більше 20 членів. На обов'язкове представництво мають право партії, які подолали 4% бар'єр на попередніх виборах, або партії, що мають парламентські фракції.

Рябець повідомив, що напередодні ЦВК "цілу ніч "вичищав" подання партій і давав їм експертну оцінку на предмет відповідності вимогам закону".

У результаті були прийняті постанови про виключення 144 кандидатур від 27 партій і блоків. Зокрема, зі слів голови ЦВК, виключені кандидатури осіб, які не проживають на території округу, в комісію якого його пропонують включити. Також виключені державні службовці й особи, які, згідно із законом не можуть бути членами окружкомів. Ряд партій і блоків відкликали своїх представників із власній ініціативи.

Всього подали заявки на включення своїх представників до складу окружкомів 43 партії і 2 блоки - "Команда озимого покоління" і "Російський блок".

З 43 партій 17 мають право на обов'язкове представництво в окружкомах. Зокрема, партія "Батьківщина" подала заявки на представництво у 225 округах, "Громада" - в 189, Компартія - в 225, Народний Рух України - в 223, Народно-демократична партія - 224, "Демократичний союз" - в 225, Партія зелених України - 224, Партія регіонів - в 217, партія "Реформи і Порядок" - в 214, Партія солідарності - в 215, партія "Трудова Україна" - в 210, "Яблуко" - в 225, Прогресивно-соціалістична партія України - в 199, Український Народний Рух - в 225, Соціал-демократична партія України (Об'єднана) - в 225, Соцпартія - в 225, Українська партія "Єдність" - в 224 округах.

Серед партій, які не мають права на обов'язкове представництво, найбільшу кількість заявок подали Аграрна партія, блок "Команда озимого покоління", Всеукраїнське об'єднання лівих "Справедливість", Всеукраїнське політичне об'єднання "Жінки - за майбутнє України", Комуністична партія України (оновлена), Демократична партія України, Ліберальна партія України, Ліберальна партія України (оновлена), Всеукраїнська партія "Нова сила".

Згідно із законом, не пізніше 9 січня ЦВК повинен сформувати 225 окружкомів, які потім будуть формувати дільничі виборчі комісії.

Вибори у парламент України відбудуться 31 березня 2002 року.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Читайте також:

У виборах планують взяти участь мінімум 49 партій

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування