Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пуштуни відпустили на свободу головних ідеологів руху "Талібан"

Середа, 9 січня 2002, 11:52
Захоплені у вівторок міністри уряду руху "Талібан" були випущені на свободу у середу пуштунськими командирами.

Глава нового уряду Афганістану Хамід Карзай був дуже розлючений, коли дізнався про рішення кандагарської влади відпустити міністрів талібів, які вирішили здалися. Адже на свободу були відпущені не рядові бійці і навіть не військові командири, а ідеологи і керівники руху "Талібан".

Один з них, міністр юстиції мулла Нуруддін Турабі був одним з авторів незвичайно суворих релігійних законів, які панували за талібів. Інший - мулла Ахонд, займав посаду міністра оборони. Він є у переліку 12 членів руху "Талібан", яких Америка хоче отримати будь-яким чином.

У Кандагарі так пояснюють рішення відпустити цих людей додому. "Ми відпустили їх тому, що обіцяли відпустити, якщо вони самі прийдуть і здадуться". Дійсно, напередодні вранці три міністри добровільно здалися у полон. Але після того, як стало ясно, що ніяких конкретних обвинувачень проти них немає, влада міста вирішила поки не заарештовувати високопоставлених талібів.

Як заявляють пуштунські командири, міністрів відпустили до сімей. Однак вони не залишили Кандагар, і за ними будуть спостерігати. Ще напередодні голова об'єднаного комітету начальників штабів генерал Майерс заявив, що у Пентагоні не сумніваються, що афганці видадуть цих полонений Сполученим Штатам. З його слів, принаймні двоє з них безсумнівно володіють інформацією, яка допоможе запобігти новим атакам терористів "Аль-Каїди".

Страна.Ру

Читайте також:

* Пуштуни відпустили на свободу головних ідеологів руху "Талібан"
* Мулла Омар переховується в північній афганській провінції Гельменд
* ВПС США скинули бомби на схід Афганістану
* Афганістан вимагає від Америки припинити бомбардування
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування