Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потебенько дасть правову оцінку діям Кучми

Середа, 6 лютого 2002, 11:33
Народні депутати підтримали депутатський запит Григорія Омельченка та Анатолія Єрмака до Генерального прокурора України Михайла Потебенька про порушення президентом України Леонідом Кучмою Конституції України та рішення Конституційного Суду України від 7 липня 1998 року у зв`язку з непідписанням і неоприлюдненням закону "Про тимчасові слідчі та спеціальні комісії Верховної Ради України".

У запиті, який підтримали 134 народних депутатів з 386, зареєстрованих у залі, депутати просять Генпрокурора дати правову оцінку діям президента України.

Як відомо, 28 січня глава держави направив у парламент лист, в якому наголошує, що, на його думку, у ВР України немає правових підстав для висновку про порушення ним в даному випадку встановленого Конституцією терміну щодо застосування президентом права вето на закон про тимчасові слідчі та спецкомісії.

Президент нагадує, що 10 січня ВР прийняла постанову про закон України про тимчасові слідчі та спеціальні слідчі комісії ВР України, якою звертається до президента з пропозицію підписати та офіційно оприлюднити цей закон, ухвалений парламентом 21 грудня 2000 року.

У постанові зазначається, що Президентом порушено 15-денний термін, встановлений ч. 2 ст. 94 Конституції України для внесення пропозицій. Президент вважає, що прийняття зазначеної постанови не грунтується на нормах Конституції і законах України. Глава держави нагадує, що закон надійшов до Адміністрації Президента у неділю 31 грудня 2000 року. Він зауважив, що цей день, як і наступні 8 днів, були святковими, або неробочими днями, працівники управління документального забезпечення, які приймають і реєструють кореспонденцію, відпочивали, даний пакет разом з іншими не розконвертовувався і зберігався у сейфі першої приймальної. Його було розкрито в перший робочий день - 9 січня 2001 року - і передано для реєстрації та опрацювання.

Президент наголошує, що саме з цього дня і треба відраховувати перебіг 15-денного терміну. Глава держави пропонує парламенту розглянути цей закон з урахуванням його пропозиції, яка базується на тому, що закон необхідно скасувати як такий, що не відповідає положенням Конституції.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування