Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правденко відмовився від звання, присвоєного Кучмою

Середа, 6 лютого 2002, 13:36
Головний редактор газети "Голос України" з творчих питань, народний депутат Сергій Правденко розцінює обвинувачення, пред'явлені Рахунковою палатою України, як обмеження свободи слова в Україні. Діюча українська влада "морально не має права" переслідувати будь-які ЗМІ, заявив він на прес-конференції в середу у Києві.

Правденко також заявив, що відмовляється від наданого йому президентом країни Леонідом Кучмою звання заслуженого журналіста України зі всіма витікаючими з цього наслідками. "Я відмовляюся не тільки визнавати переслідування з боку влади, але і приймати від неї нагороди", - сказав журналіст. Він є членом президії партії "Батьківщина" і балотується в парламент за списком "Блоку Юлій Тимошенко".

Як зазначається в обнародуваному на прес-конференції прес-релізі, редакція газети "Голос України" відкидає всі обвинувачення, пред'явлені Рахунковою палатою України після перевірки її фінансово-господарської діяльності.

Редакція вважає висновки, зроблені Рахунковою палатою "помилковими і некоректними по відношенню не тільки до колективу "Голосу України", але і по відношенню до Верховної Ради і Міністерства фінансів України".

Ці помилки, вважає редакція, засновані на нерозумінні фахівцями Рахункової палати правової специфіки створення і функціонування друкарських ЗМІ та їх редакцій. "Я можу відповісти за кожну гривну, витрачену на видання газети", - заявив Правденко.

Як повідомлялося, у вівторок редакція "Голосу України" подала в суд на Рахункову палату України за поширення неправдивих даних.

23 січня Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконного користування державним майном і коштами держбюджету при фінансуванні діяльності редакції газети "Голос України" і передала його для розслідування слідчому відділу прокуратури Києва.

Справа порушена на основі висновків Рахункової палати України за підсумками перевірки фінансово-господарської діяльності редакції газети "Голос України" за 1995-2000 роки. У ході перевірки були виявлені порушення чинного законодавства при компенсації здешевлення підписної ціни видання, встановленні пільгових розцінок на підписку, користуванні державним майном.

Згідно з висновками Рахункової палати, до грудня 1999 року Верховна Рада та Мінфін фінансував юридично неправомочний суб'єкт підприємницької діяльності - редакцію газети "Голос України", тоді як газета була зареєстрована в Держкомітеті УРСР з преси 18 вересня 1990 року, а в 1999 р. - після прийняття нового статуту - зареєстрована згідно із законом України в Радянській районній держадміністрації.

Як заявив Правденко, "Голос України" є газетою Верховної Ради і на 50% нею фінансується. Однак, за його словами, з 1 грудня 2001 року "ми живемо виключно на свої, а не бюджетні гроші". При цьому він підкреслив, що "вже через 2 тижні газета може фінансово померти".

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...