Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євро-2004 року з футболу у Португалії, під загрозою зриву

Четвер, 7 лютого 2002, 15:50
Проведення чемпіонату Європи 2004-го року в Португалії знаходиться під загрозою зриву. Причина такого сенсаційного повідомлення, банальна. В португальських клубів не вистачає грошей на реконструкцію стадіонів, які повинні прийняти футбольні баталії влітку 2004 року.

Нагадаємо, що клуби Португалії взялися побудувати в загальній складності десять стадіонів, і більш за все що переоцінили свої можливості, а у держави немає коштів, щоб закласти фінансові бреші, які виникли.

"Уряд виконає взяті на себе зобов'язання, але не дасть жодного євро понад визначені", - заявив міністр спорту країни Хосе Лелло.

"Якщо держава не змінить своєї позиції, то ніякого чемпіонату в Португалії не буде", - поспішила прокоментувати заяву міністра місцева спортивна газета "Об Jogo". Згідно з підрахунками експертів, для проведення першості континенту необхідно порядка 600 мільйонів євро. Держава береться забезпечити лише чверть цієї суми. Проблема посилилася після виборів до муніципальних органів влади. Попередні мери міст, які приймають матчі європейської першості, обіцяли фінансову допомогу в будівельних роботах, а нові градоначальники і чути нічого не хочуть про обіцянки своїх попередників.

Вже лунають голоси, які закликають провести турнір спільно з сусідньою Іспанією, однак патріотично настроєна частина громадськості Португалії вважає співпрацю з більш могутнім сусідом і віковим суперником "національною ганьбою".

"Провести чемпіонат Європи в такій маленькій країні як Португалія - велика дурість, - пише тижневик "Expresso", - країна повинна відмовитися від цієї ідеї. У Європі є цілий десяток країн, які без особливих проблем можуть організувати подібний турнір". Однак оптимісти вважають, що все не так уже і погано, а той факт, що два тижні тому саме в Португалії проводилася жеребкування ЧЄ-2004 вони розцінюють як свого роду проміжний екзамен, успішно складений країною на шляху до першості Європи в Португалії.

Попри все, поки що Євро-2004 ще ніхто не відміняв, і будемо сподіватися, що чемпіонат пройде в заплановані терміни.

Dailyfootball

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування