Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПРОЦЕС НАД КУЧМОЮ МОЖЕ ПОЧАТИСЯ ЗА КОРДОНОМ

Четвер, 7 лютого 2002, 20:50
Олександр Жир, голова тимчасової слідчої комісії парламенту щодо справи Гонгадзе, не виключає початок розслідування вбивства Георгія за межами України.

"Якщо не буде відповідних рішень в Україні, я буду один з тих, хто ініціюватиме за кордоном цивільні або кримінальні справи за фактами, отриманими з плівок Мельнченка", - заявив Олександр Жир під час радіо-прес-конференції на радіо "Свобода" з США. "Ви знаєте, як було затримано чилійського диктатора Піночета. Ви знаєте, як світова спільнота розглядає процес Мілошевича", - додав він.

"Я хотів би, щоб слідство проводилося в Україні. Однак на сьогодні, маючи генерального прокурора Потебенька, [Генпрокуратура] не зможе провести об'єктивне розслідування, оскільки його голос лунає на записах Мельниченка. Дії, які він коїв, далекі від законності і захисту прав громадян", - сказав Жир.

Голова парламентської комісії повідомив, що експерт Брюс Кеніг (Bruce Koenig), який провів дослідження епізодів плівок, висловив "готовий виступити у будь-якому судовому засіданні будь-якої інстанції" щодо того, записи справжні.

Водночас дружина Георгія Гонгадзе Мирослава, яка вийшла в ефір "Свободи" з Вашингтона, повідомила про "однозначний намір захищати свої права у суді".

"Зараз я вивчаю юридичну можливість подання цивільного позову до суду на території США. І найближчим часом це буде з'ясовано. Міжнародне право містить багато можливостей захисту порушених прав людини. І цей позов стосуватиметься як порушень прав людини у зв'язку з вбивством мого чоловіка, так і порушень прав потерпілої сторони в процесі розслідування цього злочину", - сказала вона.

УП

ПЛІВКИ МЕЛЬНИЧЕНКА СПРАВЖНІ – ВИСНОВОК КОМПАНІЇ "БЕК ТЕК"

Плівки Мельниченка справжні або Хто і коли сяде на нари?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...