Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соцпартію поки попередили...

Середа, 6 березня 2002, 20:35
Центральна виборча комісія оголосила попередження Соціалістичній партії України за демонстрацію на Першому загальнонаціональному каналі відеоролика в якості агітаційного матеріалу, в якому Президент України Леонід Кучма, глава адміністрації Президента Володимир Литвин і тодішній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко звинувачуються у нібито причетності до зникнення журналіста Георгія Гонгадзе та у скоєнні інших злочинів.

Члени ЦВК на засіданні зазначили, що відповідно до ч.1 ст.51 Закону "Про вибори народних депутатів України", передвиборча агітація за або проти політичних партій, виборчих блоків, кандидатів у народні депутати може здійснюватись у будь-яких формах і будь-якими засобами, що не суперечить Конституції і законам України.

На засіданні Центрвиборчкому наголошувалось, що відеоматеріал, поширений СПУ на УТ-1 у частині тверджень про вчинення Кучмою, Литвином, Кравченком та іншими посадовими органами державної влади правопорушень, у тому числі таких, що містять ознаки злочинів, за своїм змістом є порушенням положень ч.1, 3 ст.62 Конституції України, у яких зазначається, що особа не вважається винною у вчиненні злочину, доки її вину не буде доведено у законному порядку і винесено звинувачувальний вирок суду.

Як сказав член ЦВК Віктор Алсуф`єв, весь відеоматеріал СПУ побудовано на звинуваченнях у скоєнні правопорушень, які містять ознаки злочину. Він відзначив, що у відеоматеріалі вживається слово "злочин", але поки це не встановлено судом, такі звинувачення не можуть з`являтися, зокрема у ЗМІ.

Він також відзначив, що для виборців надається матеріал, який цілеспрямовано формує враження про причетність відповідних осіб до скоєння злочину.

Лідери ряду блоків і партій 28 лютого звернулися до Центральної виборчої комісії з пропозицією зняти з реєстрації кандидата у народні депутати Олександра Мороза. У скарзі політики аргументують свою позицію порушеннями головою Соцпартії Конституції України і виборчого законодавства. Йдеться про демонстрацію на УТ-1 у рамках виділеного для агітації ефірного часу розшифровок плівок Миколи Мельниченка.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...