Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КПУ та "За єдину Україну!" співпрацюватимуть у парламенті?

Понеділок, 1 квітня 2002, 02:05
Не можна відкидати можливості співпраці у майбутньому парламенті Комуністичної партії України та виборчого блоку політичних партій "За єдину Україну!". Про це сказав шеф-редактор журналу "Політична думка" Володимир Полохало на прес-конференції в Києві.

За його словами, сьогодні вже не потребує коментарів те, що "комуністи, по суті, підтримали політичний режим під час "касетного скандалу" і в деяких важливих зовнішньополітичних акціях".

Полохало зазначив, що, в принципі, є російський зразок співпраці влади і комуністів. Він сказав, що, незважаючи на деякі протиріччя, партія Генадія Зюганова з принципових для Президента Росії питань голосувала так, як потрібно було Володимиру Путіну.

За словами політолога, комуністів влада використала під час виборів 1994 та 1998 року, і сьогодні потенціал для використання ще залишається. Проте, сказав він, "комуністи вже навчилися бути меркантильно-цинічними і виставляти свої певні вимоги".

Полохало констатує, що комуністам буде непросто у парламенті, оскільки з'явилася нова політична опозиція, яка "дійсно демонструватиме принципову позицію" - це блок Юлії Тимошенко та Соціалістична партія Олександра Мороза. За його словами, якщо комуністи "виступатимуть проти лівої опозиції і підтримуватимуть Банкову, то втрачатимуть свій імідж опозиціонерів".

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування