Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Єда" проти "Нашої України". Дубль другий, парламентський

Понеділок, 1 квітня 2002, 15:16
За даними майже половини бюлетенів і по розрахунках агентства "Інтерфакс-Україна" в парламент від партій проходять по 60 чоловік від Нашої України і комуністів, біля 46 від Єди, 24 від СПУ, 18 від Тимошенко, 17 від СДПУ(О). За останнім даними по мажоритарці проходить 71 "заєдинців" і 33 симпатика Ющенка.

Якщо врахувати, що, як кажуть знаючі люди, підрахунок бюлетенів йде зі сходу на захід, то тенденція досить різкого скорочення переваги "Єди" і зростання показника блоку Ющенка збережеться і навіть посилиться.

У такій ситуації можна розраховувати, що фракції "Нашої України" і "За Єду" можуть бути виявитися практично рівними. Розрахунки поки що дуже приблизні, але з урахуванням тенденцій можна чекати, що обидві фракції нараховуватимуть приблизно по 105 чоловік.

У соціалістів до їх партійців можуть додатися 4 мажоритарники. Пристойна виходить фракція 28 чоловік. І тільки в страшному сні може приснитися, що фракція соцпартія вирішила підтримати Єду в парламенті. Швидше "м'якотілого" і Ющенка, що жорстко критикується, чим "яскравого і харизматичного" Литвина. Отже, виходить, незважаючи на всі обмовки Ющенка, непоганий тандем "Наша Україна", СоцПу і Тимошенко. Усього близько 150 чоловік. Причому ситуація може обернутися таким чином, що СДПУ(О) з радістю вступить в цю коаліцію з нинішнім злісним ворогом.

Разом в екстремальних умовах близько 170. Замало для прийняття принципових рішень, але в окремих випадках можна спробувати експлуатувати показну опозиційність комуністів.

Однак багато спостерігачів зараз схильні прогнозувати можливий альянс "заїд" з комуністами. У них також вийде приблизно 170. Стінка на стінку. У "Єди" правда немає свого Мельниченка…

Враховуючи все це і можливі розклади, поки що рано говорити про перемогу опозиції. Хоч потрібно визнати, що справжньої опозиції в нинішньому парламенті буде як ніколи багато. Як ніколи багато тих, хто на власній шкурі відчув скажений опір влади. Слід знати, що багато хто з цих опозиціонерів не злопам'ятні вони просто злі і мають хорошу пам'ять.

Коротше, цікавий виходить парламент. Без Суслова, Єльяшкевича і Бродського, Кононова і багатьох інших. Через деякий час, познайомившись з новим складом, будемо питати одне одного і цей не пройшов? Зате з тими ж Волковим і Пінчуком. Депутатом став колишній міністр оборони Олександр Кузьмук, підлеглі якого, вбивши більше 70 чоловік, довго не визнавали своєї вини в загибелі пасажирського літака.

Новими талановитими піснями буде розважати колег Михайло Поплавський. Колишній глава СБУ складе зі своїм сином Андрієм Деркачем добру сімейну пару. Нарешті тато буде знати, чим займається його син. У вільний від роботи час.

Не поталанило Ігореві Бакаю, у якого, правда залишається хороший шанс лобіювати свої інтереси - в парламент потрапив не тільки його брат - Олег Бакай, але і його водій. Правда, за чужою депутатською недоторканністю не сховаєшся…

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування