Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В разі дострокових виборів, Кучма не матиме прохідного кандидата

Четвер, 4 квітня 2002, 14:00
Владу врятували лише мажоритарні округи, а Кучма поки що не має реальної кандидатури свого наступника. Про це заявив під час прес-конференції в четвер директор інституту політики Микола Томенко.

Вибори цього року показали, що суспільство не довіряє владі, вважає політолог. Це показали результати загальнонаціонального голосування, що відображає, за словами Томенка, "пульс життя" країни. Зокрема йдеться проте те, що блок "За Єдину Україну" посів третє місце. Тому, на думку Томенка, й Литвин, й Кінах мають покласти заяви про звільнення й виконувати обов'язки до формування парламентської більшості.

Від поразки владу врятували лише мажоритарні округи, але за словами політолога, це свідчить лише про те, що набагато простіше купити кілька округів, ніж завоювати популярність по всій країні.

Крім того, результати виборів підтвердили, що у президента немає "свого кандидата" – не вдалася "спроба обкатати Литвина", не виріс і рейтинг Віктора Медведчука. Єдині два реальні кандидати на президентську посаду, що проявилися сьогодні, - це Віктор Ющенко та Петро Симоненко. Тому, у разі якщо матимуть місце дострокові парламентські вибори, Кучма та його команда "не матимуть людини, з якою можна було б йти на вибори", зауважив Томенко.

На думку Томенка, ті 18 партій та блоків, що не набрали навіть 1 відсотка голосів виборців, втратили право називатися "загальнонаціональними". Принаймні так відбувається в усіх "нормальних демократичних країнах". Крім того, керівники тих партій та блоків, що не набрали 4%, мають звітувати перед своїми однопартійцями та скласти з себе повноваження – це стосується, зокрема, і Наталії Вітренко, і Володимира Горбуліна, і Валентини Довженко тощо, вважає Томенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування