Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори в Черкасах збираються визнати недійсними

Понеділок, 8 квітня 2002, 11:20
Міська виборча комісія Черкас поки не ухвалила рішення щодо результатів виборів міського голови, але члени комісії "схиляються" до прийняття рішення про визнання виборів мера недійсними.

Про це в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна в понеділок повідомила прес-секретар мера Черкас Тетяна Немченко, посилаючись на слова голови міськвиборчкому Галини Олексенко.

Зокрема, до міськвиборчкому надходить велика кількість заяв про порушення виборчого законодавства, зокрема, про голосування "мертвих душ".

Як зазначила співрозмовниця агентства, мер Черкас Володимир Олійник не виключає можливості проведення повторних виборів міського голови. Немченко також повідомила, що приїзд до Черкас і проведення зустрічі з мешканцями міста лідера блоку Юлії Тимошенко відкладений на 3-4 дні через погані погодні умови.

За її словами, кандидат на посаду міського голови Черкас Анатолій Волошин продовжує блокувати кабінет мера міста. Волошин і його представники продовжують залишатися в кабінеті мера, приміщеннях міськвиконкому і, "судячи з усього, залишати їх не збираються".

Зі слів Немченко, Олійник "не хоче потурати злочинним діям Волошина" і збирається відключити світло і тепло в приміщенні мерії.

Вона також нагадала, що міська виборча комісія направила заяву в районний суд Черкас з проханням розібратися, чи мало місце порушення виборчого законодавства в ході передвиборної агітації і після голосування з боку кандидата на посаду мера міста Волошина. Рішення, за словами преса-секретаря, очікується "найближчим часом".

Як повідомлялося, міська виборча комісія Черкас оприлюднить рішення про підсумки виборів міського голови лише після перевірки всіх документів дільничих виборчих комісій.

Мер Черкас Олійник звернувся до прокуратури, СБУ і управління МВС Черкаської області з проханням відреагувати на "незаконні дії" голови правління молокозаводу ЗАТ "Юрія", кандидата на посаду мера Анатолія Волошина, який у вівторок зранку в супроводі охоронців забарикадувався в кабінеті міського голови, забрав ключі від сейфу з секретними документами і заявив, що "має намір почати працювати як новий мер".

Чинний мер, згідно із законом про місцеве самоврядування, працює доти, доки міськвиборчком не скличе сесію новообраних депутатів і на цій сесії не оголосить переможця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...