Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд не стане предметом торгу із блоком Ющенка, запевняє Кінах

Вівторок, 9 квітня 2002, 13:51
Кабінет Міністрів не стане предметом торгу з блоком екс-прем'єр-міністра Віктора Ющенка "Наша Україна", запевнив нинішній прем'єр-міністр України Анатолій Кінах в інтерв'ю російській газеті "Известия".

Він нагадав, що "обрання нової Ради не означає автоматичної ротації уряду, його не зобов'язані змінювати, він призначається на строк повноважень президента". Водночас, окреслюючи можливість блокування у новому парламенті блоків "Наша Україна" і "За єдину Україну!", Кінах підкреслив, що "основа для переговорів є".

Говорячи про триваючий переговорний процес між політичними силами, які перемогли на парламентських виборах, Кінах зауважив: "Навіщо потрібна посада прем'єра? Якщо для того, щоб провести дострокові президентські вибори та погіршити ситуацію в країні, - ми будемо протидіяти. Якщо для того, щоб підняти владу на новий системний рівень, - в добру путь. Я не тримаюся за своє крісло".

Відносно загрози імпічменту президенту з боку лівих сил Кінах зазначив, що "вони не наберуть 300 голосів, необхідних для відсторонення президента". На думку Кінаха, заяви про імпічмент викликані бажанням лівих "виглядати єдиною опозиційною силою в країні".

Раніше політолог Микола Томенко, член блоку "Наша Україна", висловлював переконання, що переможці парламентських виборів прийматимуть "пакетні" домовленості щодо керівного складу парламенту й уряду. На думку Томенка, "Наша Україна" могла б піти на поступки у питанні формування керівництва ВР за умови призначення прем'єром Ющенка.

При цьому, відзначав політолог, не виключено, що питання про імпічмент президента актуалізується, якщо президент не погодиться із запропонованою парламентом кандидатурою прем'єра.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...