Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грач виходить на "стежку війни" з президентом

Середа, 1 травня 2002, 14:15
Колишній спікер кримського парламенту, обраний народним депутатом України Леонід Грач заявляє, що проти нього, як кандидата в депутати парламенту автономії, воювала вся держава на чолі з президентом Леонідом Кучмою.

"Проти кандидата в депутати Грача воювала вся держава в політичному значенні на чолі з президентом України - гарантом Конституції", - заявив Грач, виступаючи на першотравневому мітингу, що пройшов в Сімферополі.

"Я тепер повоюю з ними", - заявив Грач, маючи на увазі своє депутатство у Верховній Раді України.

"Фактично сьогодні починається президентський марш", - заявив Грач, мабуть, маючи на увазі президентські вибори-2004 в Україні.

За його словами, бюро кримського рескому Компартії України ухвалило рішення про те, щоб він працював у парламенті України незалежно від того, чи вдасться добитися повторних виборів за його участі до парламенту Криму. Він не виключив, що через 3-5 місяців він знову балотуватиметься в одному з кримських виборчих округів до парламенту Криму.

Грач заявив, що поки що виключає будь-яку можливість співпраці з державною владою. "Тієї поступливості, яка час від часу досягалася, не буде. Я це говорю, як народний депутат України", - додав він.

Грач також заявив, що збирається разом з народним депутатом України, колишнім прокурором Михайлом Потебенько відстоювати права народу. За його словами, в Україні "сьогодні не тільки вибори, але і багато державних процесів відбуваються не на базі закону, а на базі понять".

"Сьогодні ми як ніколи близькі до того, щоб розв'язати бійню в країні, і її можна розв'язати тільки через Крим", - сказав він.

Кажучи про майбутнє формування нових складів парламенту і Ради міністрів Криму, Грач заявив, що бюро кримського рескому Компартії ухвалило рішення висунути ряд кандидатів, "щоб вони увійшли до складу президії і уряду".

У той же час він не виключив, що пропозицію комуністів не буде прийнято. Однак, з його словами, без голосів комуністів сформувати нову президію і новий склад уряду не вдасться, оскільки "в більшості, яка там утворилася, немає єдності".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...