Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обиход за допомогою Тимошенко зробив заявку на посаду генпрокурора

Четвер, 6 червня 2002, 13:43
Подання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Юлії Тимошенко було підписано навіть не виконуючим обов'язки генпрокурора Миколою Гарником, а одним із заступників генпрокурора Миколою Обиходом. Про це в інтерв'ю журналістам повідомила лідер БЮТ.

На думку Тимошенко, такий юридично "безглуздий документ" міг з'явитися тому, що "Микола Обиход намагається привернути до себе увагу президента в час, коли він визначається з кандидатурою на посаду генпрокурора". Такими діями Обиход "намагається вислужитися", припустила Тимошенко.

Згідно із законодавством, подання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата може бути підписано повноважним генеральним прокурором. Документ щодо Тимошенко вже повернуто до Генпрокуратури.

Відповідаючи на питання про звинувачення, записані у поданні Генпрокуратури, Тимошенко зазначила, що це "ті ж самі звинувачення, щодо яких суд [ініційований самою Тимошенко у Києво-Святошинському суді] прийняв рішення про їх необгрунтованість".

Лідер БЮТ зазначила, що дане подання було "PR-кроком", спрямованим проти неї, оскільки до парламенту воно надійшло в той же день, коли у Туреччині були затримані екс-керівники корпорації ЄЕСУ. Водночас вона повідомила, що через юридичну безграмотність документ навіть не був зареєстрований у секретаріаті Верховної Ради.

Говорячи про долю затриманих у Анталії (серед яких перебуває і свекор Тимошенко), лідер БЮТ сказала, що вони не можуть бути видані Україні, оскільки відповідний міждержавний договір після підписання так і не був ратифікований парламентами двох країн.

Тимошенко також повідомила, що перед їх затриманням вона не приховувала від слідства, що ці люди перебувають на лікуванні у Туреччині.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...