Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для укріплення моральності Кучма наказав слідкувати за СТБ, "1+1", "Новим" і т.д.

Середа, 17 липня 2002, 15:21
Голова Державного комітету інформаційної політики, телебачення і радіомовлення Іван Чиж піддав різкій критиці ситуацію у телевізійному просторі України відносно наповнення ефіру сценами насильства і розпусти.

У ході розширеної колегії Держкомінформу, яка відбулася у середу у Києві з участю керівників основних українських телевізійних каналів, Чиж закликав "зробити екран більш чистим для суспільства".

За його словами, з травня нинішнього року Держкомінформ почав "моніторинг рейтингових телеканалів: УТ-1, "1+1", Інтер, СТБ, ICTV, ТЕТ, "Нового".

"До таких дій нас змусив указ президента України про невідкладні додаткові заходи щодо зміцнення моральності у суспільстві і затвердження здорового способу життя, а також велику кількість звернень громадян з проханням захистити моральність у суспільстві", - підкреслив він.

За словами голови Держкомінформу, перші результати моніторингу показали, що існуючий у цей час "правовий заслін, поставлений жахам і розпусті, не заважає фундаторам і керівникам телеорганізацій, переважно недержавної форми власності, грубо його порушувати".

"Передусім, спостерігається свідома зневага статті Карного кодексу України, якою передбачені суворі покарання за "ввезення, виготовлення або поширення творів, яку пропагують культ насильства і жорстокості, порнографічних предметів, зокрема, кіно і відеопродукції", - відзначив Чиж.

Так, кінофільми зі сценами насильства і розпусти у травні показували, практично, всі рейтингові телеканали, стверджує він. "Список тільки одних назв фільмів з елементами негативних явищ, якими заповнювали ефір недержавні телекомпанії, склав більше 20 сторінок", - підкреслив голова комітету.

Разом з тим, за словами Чижа, в українському телеефірі відсутні спеціальні освітні і виховні програми, розраховані, передусім, на дітей. Іншою проблемою є те, що недержавні телеорганізації транслюють у денний або не дуже пізній час фільми зі сценами "негативного змісту", які можуть дивитися діти.

"Телеорганізації не звертають уваги на загрозу фізичному, інтелектуальному, моральному здоров'ю дітей і молоді. У зв'язку з цим треба забезпечити трансляцію фільмів з обмеженим доступом тільки по кодованих каналах, і тільки у нічний час", - заявив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування