Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО натякаяє, що Україні не варто шукати винних

Вівторок, 9 липня 2002, 14:47
Генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон вважає безпідставною думку про те, що інтеграційні прагнення України до НАТО гальмуються деякими країнами Альянсу внаслідок можливої конкуренції, зокрема, у сфері військово-промислового комплексу. "Ми ставимо питання про те, що безпека вище, ніж суто національні інтереси промисловості", - сказав він.

"Конкуренція - це не зло, а кров, необхідна для існування ринкової економіки", - підкреслив він у вівторок на прес-конференції у Києві після закінчення засідання комісії Україна-НАТО.

Генсек НАТО також висловився за якнайшвидшу ратифікацію Верховною Радою угоди про безпеку між Україною і альянсом. Він зазначив, що відсутність цього двостороннього документа "стримує допомогу, що надається НАТО в реформуванні оборонної сфери України".

"Ми плануємо продовжувати допомагати реформуванню і надалі", - сказав він.

Кажучи про критерії, до яких повинні прагнути Збройні сили України, генсек НАТО відзначив невелику чисельність, гнучкість і мобільність. "Це відповідало б і потребам України, і міжнародним миротворчим операціям", - підкреслив він, додавши, що переговори альянсу, які почалися з Україною про авіатранспортні перевезення, є "великим кроком уперед".

Як повідомлялося, на минулому тижні Кабінет міністрів України схвалив угоду про безпеку між українським урядом і НАТО від 13 березня 1995 року і ухвалив рішення направити її на ратифікацію до парламенту.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...