Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Революції восени не буде, каже Тимошенко

П'ятниця, 2 серпня 2002, 14:44
Запланований на осінь виступ опозиції з вимогою дострокових виборів президента не є "революційною ситуацією", вважає лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

"Я хочу, щоб наше суспільство почало діяти адекватно до того, що робить влада. Адекватність не є революцією", - зазначила вона в інтерв'ю львівській газеті "Поступ".

За словами Тимошенко, Конституцією передбачені мирні акції громадської непокори: "Якщо люди не можуть досягнути результату ні через вибори, ні через референдум, то вони повинні скористатися іншим шляхом, щоби сказати своє слово владі".

На думку Тимошенко, осінні акції можуть "багато чого змінити" і великою мірою це залежить від того, скільки людей прийде на протестні заходи. "Може, інтелігенція вважатиме, що йти на мітинги, демонстрації, сказати щось проти влади - нижче її гідності? Згадаймо, коли було ГКЧП, інтелігенція в Москві вийшла на площі в шалях, у шльопанцях. Вони прийшли і лягали під танки, вони захищали не тільки свою незалежність - вони захищали і незалежність України. Може, якісь підприємці подумають, що нижче їх гідності йти і казати "ні" владі? Я хочу зауважити, що острівок благополуччя підприємця в океані злиденності і зубожіння не може принести щастя, всі стають заручниками загальної руйнації. Де є гарантія, що успішний бізнесмен разом зі своїми дітьми не потрапить на те летовище, де загинула майже сотня людей. Ми не маємо права бути байдужими".

Тимошенко розповіла, що "історія знає величезну кількість прикладів, коли в достатньо стабільних, абсолютно цивілізованих демократичних державах проходили дострокові вибори". "Один із прикладів - Великобританія за Маргарет Тетчер. Коли почали лунати вимоги дострокових виборів із закидами, що її реформи не сприймаються суспільством, Тетчер сама призначила дострокові вибори, пояснивши, що вони більш потрібні саме їй: "Чи можу я далі здійснювати перетворення, чи справді вони спираються на підтримку суспільства. Якщо ні, то я не маю права працювати далі".

За словами Тимошенко, і в історії України вже був випадок, коли президент Кравчук пішов на дострокові вибори під тиском громадськості.

Відповідаючи на питання про інформаційну блокаду навколо опозиції, Тимошенко сказала, що вони вибудовують роботу з урахуванням цього фактору. "Основний акцент - на особисте спілкування: і з людьми в Україні, і з елітою, і такі виїзди, як тепер у Польщу [інтерв'ю "Поступу" Тимошенко дала під час візиту до українсько-польського клубу особистостей - спільного проекту "Поступу", телерадіокомпанії "Люкс" та польського "Радіо Жешув"]".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:02
Польща, США та країни Балтії почали спільні навчання військово-повітряних сил
01:05
Президент Румунії готовий обговорити відправку системи Patriot в Україну
00:32
оновлюєтьсяРосіяни запустили по Україні безпілотники і б’ють "швидкісними цілями"
00:16
Україна пройшла до фіналу "Євробачення"-2024
23:53
відео, доповненоУ Луганську пролунало кілька вибухів та спалахнула нафтобаза
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
Усі новини...
Реклама: