Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко в Києві і жодних документів з Генпрокуратури не отримувала - адвокат

П'ятниця, 2 серпня 2002, 18:07
Віктор Швець - адвокат народного депутата Юлії Тимошенко, проти якої Генеральна прокуратура України в п'ятницю порушила кримінальні справи, заявляє про безпідставність висунутих проти неї звинувачень.

Він зазначив, що, оскільки раніше порушені проти неї кримінальні справи "зазнали фіаско", Генпрокуратура "намагається вигадати щось нове".

"Я, як захисник, вважаю, що будь-яких законних підстав для порушення нових карних справ у Генпрокуратури немає. Вона не здійснювала жодних злочинів", - сказав Швець.

Відповідаючи на запитання про подальші дії, адвокат зазначив, що "ми діятиме в межах чинного законодавства. "Сьогодні ми з Тимошенко вирішимо всі питання про свої подальші дії стосовно висунення нових обвинувачень", - підкреслив він.

За словами Швеця, зараз Тимошенко знаходиться у Києві. Також ані сам адвокат, ані його клієнт ще не отримали жодних повідомлень з Генпрокуратури.

У лютому-березні 2001 року Юлія Тимошенко була затримана під варту і знаходилася у Лукьянівському СІЗО у Києві - Генпрокуратура звинувачувала її в дачі хабара колишньому прем'єру Павлу Лазаренку, контрабанді російського газу, фальсифікації і ухилянні від сплати податків під час її керівництва корпорацією "Єдині енергетичні системи України".

Тимошенко звільнили за рішенням суду пізно увечері 27 березня і прямо з в'язниці відправили у приватну клініку у зв'язку з хронічним захворюванням шлунка.

Пізніше голова Верховного суду Віталій Бойко припинив рішення Київського міськсуду, у відповідності з яким Тимошенко була повторно заарештована - біля її лікарняної палати була виставлена охорона. У зв'язку з цим Генеральна прокуратура України обрала запобіжний захід щодо Юлії Тимошенко у вигляді підписки про невиїзд.

Після обрання у березні 2002 року до парламенту Тимошенко користується депутатською недоторканністю.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування