Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацбанк провокує інфляцію

Четвер, 8 серпня 2002, 16:29
Український уряд переконав Національний Банк надрукувати додатково більш ніж два з половиною мільярди гривень, пише Financial Times.

Газета звертає увагу, що це відбулося попри економічне зростання і з огляду на зниження надходжень до бюджету. Financial Times посилається на віце-прем'єр-міністра Василя Рогового, котрий сказав, що гроші надійдуть комерційним банкам для фінансування капіталовкладень, але інші обізнані особи кажуть, що більшість коштів піде в урядову скарбницю, щоб компенсувати зростаючий брак надходжень.

На додаток уряд прохатиме Верховну Раду дозволити більші внутрішні позики, що ще більше додасть до обсягів готівки в обігу.

Financial Times пише, що попри позитивні економічні тенденції уряд Кінаха не спромігся виконати бюджет через погане надходження податків, низьких прибутків від приватизації та провал на переговорах з Міжнародним Валютним Фондом.

Нещодавно МВФ повідомив, що не зможе виділити решту грошей за позикою розширеного фінансування EFF, оскільки Україна не виконала умов фонду.

Так само непевно оцінюють можливість надання Україні 250-мільйонної позики від Світового Банку.

ВВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування