Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Fitch більше подобається союз "Нашої України" і "Єди"

Четвер, 8 серпня 2002, 22:36
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings відзначає політичну нестабільність в Україні, що збереглася після парламентських виборів 31 березня нинішнього року.

У звіті "Україна: після виборів", оприлюдненому в четвер, говориться про те, що українським політикам необхідно створити парламентську більшість, вирішити долю прем'єр-міністра Анатолія Кінаха і його уряду, продовжити курс реформ із забезпечення економічної стабільності.

Нездатність парламентаріїв зробити все це може привести до зниження довіри до України, відзначається в доповіді.

Fitch зазначає, що невдала участь комуністів у виборах зробила український парламент більш "центристським", однак чи стане Верховна Рада більш "реформістською", стане ясно після оформлення політичних блоків. У доповіді зазначається, що коаліція між "Єдиною Україною", відданою президенту Леоніду Кучмі, і "олігархічною" СДПУ(О) не забезпечить більшості в парламенті.

Більш значним уявляється союз "Єдиної України" і "Нашої України", очолюваної екс-прем'єром Віктором Ющенком. Ющенко буде діяти з огляду на президентську кампанію 2004 року і, швидше за все, залишиться в опозиції, щоб зберегти свою репутацію, вважає Fitch.

На думку рейтингового агентства, політичні ризики в Україні зростають. Опозиція планує акції протесту у вересні, загрожуючи імпичментом президента політичним процесам. У світлі президентської кампанії в Україні збережеться політична нестабільність, і, як наслідок, погіршення в економіці.

Fitch зазначає, що Міжнародний валютний фонд не виділить Україні кредити в нинішньому році, що також може ускладнити економічну ситуацію.

Fitch відзначає важливість виконання бюджету нинішнього року і затвердження реального бюджету на наступний рік, прийняття Податкового кодексу і проведення приватизації обленерго. Однак агентство скептично оцінює прагнення української політичної і бізнес-еліти до проведення реформ.

У доповіді також підкреслюється, що на рейтинг України впливають позитивний чином високі показники розвитку економіки, а також порівняно невеликий рівень внутрішнього і зовнішнього боргу. Рейтинг буде відображати баланс цих політичних і економічних чинників, відзначає Fitch.

26 березня Fitch Ratings підвищило рейтинг України з "В-" до "B".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування